Григорій Тіміш: Держфонд регіонального розвитку буде фінансувати добудову школи у Кам'янці, реконструкцію кінотеатру у Новоселиці і будинок культури в Мамализі   (+ВІДЕО)

Григорій Тіміш: Держфонд регіонального розвитку буде фінансувати добудову школи у Кам'янці, реконструкцію кінотеатру у Новоселиці і будинок культури в Мамализі (+ВІДЕО)

19.04.2018, 17:00

Сьогодні, можна сказати, день обійшовся без зрад. Більше того, громади міста с. Кам'янка Глибоцького району, міста Новоселиця і Мамалигівської ОТГ можна привітати з ПЕРЕМОГОЮ. Конкурсна комісія ДФРР ухвалила рішення підтримати проекти, що були подані на конкурс від цих громад, а саме:

1) реконструкція з добудовою корпусів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та дошкільно-навчального закладу на 450 місць (350 учнівських та 100 місць дошкільного віку) в с. Кам’янка Глибоцького району (https://goo.gl/ffrpuU).

2) реконструкція існуючої нежитлової будівлі (кінотеатру) з прибудовою під спортивний комплекс по вулиці Центральні, 92 в м. Новоселиця Новоселицького району Чернівецької області;

3)реконструкція будинку культури з добудовою адміністративних приміщень та центру надання адміністративних послуг Мамалигівської сільської ради по вул. Головній, 79 в с. Мамалига Новоселицького району Чернівецької області (https://goo.gl/i627hu)

В контексті реконструкції школи в с. Кам'янка, слід зазначити, що за статистичними даними, сьогодні село Кам'янка є одним із небагатьох сіл України, що має динамічний приріст населення. За прогнозами, на 2020 рік кількістьт учнів у Кам'янській ЗОШ становитиме не менше 1250 осіб, що в 2 рази перевищує проектну потужність закладу.

Наразі, наявне приміщення школи розраховане на 650 учнів. У поточному 2017/2018 навчальному році у Кам'янській школі навчається 1094 учні - це найбільша за кількістю учнів школа у Чернівецькій області. Частково проблему перезавантаження школи вдалося вирішити у 2009 році шляхом придбання адмінприміщення колишнього колгоспу, де додатково розмістили 3 класи.

- Щиро вдячний за підтримку цих проектів: голові комісії Геннадій Зубко - Віце-прем’єр-міністрові України, міністрові регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, В'ячеславу Негоді - Першому заступнику міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, народним депутатам України, які взяли участь у засідані конкурсної комісії, - прокоментував ухвалені рішення народний дептутат України Григорій Тіміш. 

1