Група буковинців вирушила на протестну акцію Михайла Саакашвілі під Верховну Раду України

Група буковинців вирушила на протестну акцію Михайла Саакашвілі під Верховну Раду України

17.10.2017, 11:27

Сьогодні під Радою очікуються заходи акції «Велика політична реформа», на яких будуть присутні близько 10 тисяч людей. Серед вимог протестуючих - скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, зробивши партійні списки відкритими, а також створити антикорупційний суд.

  Згідно з інформацією Mikheil Saakashvili, люди зі всієї України самоорганізовуються на поїздку до Верховної Ради України 17 жовтня. 

Активісти зібрали детальну інформацію щодо спланованих активістами виїздів з різних регіонів України. Згідно з оприлюдненими ними даними, буковинці виїжджали з Театральної площі Чернівців. 

На акції будуть Садовий, Гриценко, єврооптимісти і практично всі лідери опозиції, а не якась маргінальна група з провокативными цілями... Буде дуже добре, якщо 17 жовтня президент і Верховна рада приймуть вимоги громадських активістів і людей по антикорупційному суду, новому виборчому закону і депутатській недоторканності, що призведе до очищення української політики. А якщо ні, то у народу може залишитися тільки одна вимога, - прокоментував майбутній захід Mikheil Saakashvili

Про свою участь в протестній акції, зокрема, повідомив журналіст Василь Забродський. 

- На в'їзді до Києва, кілометрів за 15, корок. Це мусарня шманає завтрашніх мітингарів. Все як в добрі старі часи! - написав він у ФБ. - Нарахував 4 патрульні авто. Зо два десятки поліціянтів. А ще бачив військових. Мене не шманали. Революціонери на ренж-роверах не їздять?

Світлина від Василя Забродського.
 
Як повідомляє УНІАН, в центрі Києва поліція оглядає речі людей та автівки. Автобуси, які курсують в центральній частині міста, змінили свої маршрути. Урядовий квартал оточено, біля будівлі Ради чергують близько 500 бійців Нацгвардії і поліцейські.
 
Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, на розі вулиць Ольгинська та Інститутська працівники поліції оглядають багажники автівок, які направляються в Урядовий квартал.
 
На розі вулиць Садова та Грушевського, на вулиці Шовковична встановлено рамки-металошукачі та здійснюється поверхневий огляд речей людей, які направляються в бік Верховної Ради.
 
Як повідомив на своїй сторінці у Facebook радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, кількість встановлених сьогодні рамок з металошукачами під час футбольних матчів дозволяє пропустити 55 тис. громадян протягом 2,5 годин.
 
«Отже, 3 тис (можливо більше) учасників мітингу пройдуть абсолютно спокійно і достатньо швидко. Звичайно, якщо не будуть здійснюватися свідомі сплановані провокації і відверті перешкоджання правоохоронцям виконувати свої функції», - додав він.
 
Під Верховною Радою України розпочався мітинг, учасники якого вимагають скасування депутатської недоторканності, внесення змін до виборчого законодавства, а також створення Антикорупційного суду.
 
Як передає кореспондент УНІАН, учасники акції перебувають на площі Конституції, а також частково на вулиці Грушевського і в Маріїнському парку.
 
Мітингувальники тримають символіку партій «Об'єднання «Самопоміч», ВО «Батьківщина», «Рух нових сил», «5.10», ВО «Свобода», Національний корпус, а також Добровольчого українського корпусу “Правий сектор”.
 
Біля будівлі парламенту встановлені дві сцени, з яких виступають організатори акції. На головній сцені перебувають народний депутат від фракції “Самопоміч” Єгор Соболєв, позафракційний народний депутат Юрій Левченко і позафракційний народний депутат Віктор Чумак.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/
 
1