Громадянин Віктор Сідляр, як приватна особа, назвав уряд Арсенія Яценюка зрадниками

Громадянин Віктор Сідляр, як приватна особа, назвав уряд Арсенія Яценюка зрадниками

20.03.2014, 17:51

Гендиректор ТОВ «Чернівецький машзавод» Віктор Сідляр дав інтерв'ю УНІАН / БукІнфо. Наголосивши наприкінці розмови, що "свій коментар про події в країні" він  "дав, як приватна особа, це моя громадянська позиція" пан Сідляр, зокрема, негативно оцінив дії нової української влади під час кримської кризи. 

- Скажу не популярні речі. Нинішня ситуація в Криму – це ганьба всього українського народу, фактично капітуляція нового українського уряду перед Росією. Без жодного пострілу взяти і здати ворогу такий великий шматок території – це зрада!, - розпочав він відповідати на питання. - Точно можу сказати, що вона (влада. - ред.) не здатна адекватно реагувати на виклики. 

"Ви бачите, як зараз в багатьох регіонах призначають старих, або корумпованих людей. Які були при Кучмі, Ющенку, Януковичу. Витягують з небуття генералів, призначають на посади начальників і керівників обласних підрозділів і управлінь. Люди закономірно задають питання, а що це весь кадровий потенціал? Це за те помирали Герої, щоб до влади повернути нафталінові обличчя? Невже не вистачає молодих патріотично налаштованих людей, фахівців, які можуть зайняти ці посади? Чому тасується одна і та ж колода, коли говорили зі сцени Майдану про зовсім інше? Як добитися виключно законними методами ось цих змін?"

"Сподіваюся, що в нашого уряду вистачить розуму призначити керівником Чернівецької області справді достойну і професійно підковану людину. Підійти до кадрової політики не лише з точки зору різних меркантильних та кланових інтересів, а з точки зору інтересів України. Я на це щиро сподіваюся. Досить гратися з українським народом".

- Адмірал Тельнюх, який зараз командує Міністерством оборони України, повинен бути замінений. Це моя особиста точка зору... Там є наш флот і військове обладнання, яке точно окупанти вивезти не дадуть. Це має бути все знищено!!!  Все стало з ніг на голову. Починаємо робити героями солдат, які жодного разу навіть не вистрілили в повітря! Це ганьба для нації! Це все одно, що у мене токар на заводі перестав точити, чи зварник перестав варити, бо їм хтось там заважає. Це ж абсурд! Як можна було без жодного пострілу здати Крим?! Мені в голові це не вкладається! І цю ганьбу ще дехто рекламує, як великий подвиг. Якби хоч один постріл був у повітря, чи інші постріли, то до такої ганьби, може, і не дійшло. Є армійський устав караульної служби. Там прописано, коли нападають на військовий об’єкт, спочатку йде постріл в повітря і коли противник не реагує, ведеться вогонь на враження. Ніхто не каже, що починати «смалити» по людях, але ви бачили, як росіяни стріляли біля ніг солдат, які беззбройними йшли у Бельбеку, ніхто б і не наблизився до військових частин і ніхто їх не блокував би! А наші керівники що наказали? Поставити всю зброю в казарми і стояти вилупивши очі на ворога! Тому це ганьба, а не подвиг!

Спілкувався Сергій ЗАРАЙСЬКИЙ, УНІАН / БукІнфо (с)

Коментар BukNews: Нагадаємо під час останніх президентських виборів ТОВ «Чернівецький машзавод», який раніше активно підтримував Віктора Ющенка, прийняв на підприємстві тоді ще тільки кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича. Багато оглядачів розцінили цей факт, як непряму підтримку керівником підприємства Віктором Сідляром саме цього кандидата.

Після перемоги Януковича і призначення губернатором Папієва Сідляр оцінював діяльність останнього надзвичайно високо: "з приходом нової команди на регіональному рівні на чолі з губернатором Михайлом Миколайовичем Папієвим – хочу сказати, що у нас є повне взаєморозуміння. Я не член Партії регіонів, більше того, на минулих президентських виборах виступав по іншу «сторону барикад». Ви знаєте, що я був довіреною особою Віктора Ющенка і щиро бажав йому перемоги та робив все для того, щоб він досяг перемоги. Але сталося так, що вибори виграв Віктор Янукович і прийшла команда регіоналів в область.   Я би відмітив високий професіоналізм Михайла Папієва. Інколи читаю на вашому сайті коментарі про нього – більшість негативних. Але це все – не правда. Те, що пишуть негативне про нього, не відповідає дійсності. Скажу, як директор «Машзаводу», у чому пересвідчився сам. У суботу, в любий час – губернатор сидить на роботі. У неділю – майже завжди до шостої години вечора Папієв на робочому місці працює. Я пам’ятаю губернаторів, які й дві години в день не могли пропрацювати, які займалися чим попало, лиш не прямими своїми функціями. Я переконався, що Михайло Папієв – це один із губернаторів професіоналів. Крім цього, я би відмітив його людяність. Ви зайдіть у «будинок з левами» і спитайте, чи вони отримують якусь матеріальну допомогу до Нового року і чи вони це отримували раніше. Запитайте простих службовців, чи хтось це робив із губернаторів-попередників. Це свідчить про багато. Прості люди, не керівництво, там отримують дуже мало. Для них кожна копійка дорога. І на ці речі звертає увагу Михайло Миколайович".

У той самий час про Тимошенко: "Ось ви приводили приклад Юлії Тимошенко. Ще недавно її носили на руках, а тепер викликають на допити. І ніхто на її захист не стає, крім проплачених біля прокуратури людей. Ось це ціна тому популізму, який був за час її керівництва урядом. Це – ціна політика". 

Після парламентських виборів народних депутатів 2012 року Віктор Сідляр продовжив публічно критикувати в ЗМІ обраного народним депутатом України колишнього мера Чернівців Миколу Федорука, який переміг на виборах, представляючи опозиційну до регіоналів і режиму Януковича партію "Батьківщина". Хоча під час кампанії допустив його на підприємство. Брат Віктора Сідляра - Ігор навіть під час розстрілу людей на Майдані продовжував працювати в Чернівецькій ОДА, очолюючи управління економіки.  

1


КОМЕНТАРІ (2)

А как Сидляр вообще может давать какие-то оценки и об этом говорить в медиа???? Какой он владеет инфой? Он что ставит себя в противовес шефу Пентагона?(который в свою очередь высоко оценил действия министра обороны). Это Витя Вам не трубы для занавеса сцены  филармонии поставлять под папая на 3 млн.грн???!!!!!!!

avatar

Черновцы

21 березня 2014 20:57

"Ви бачите, як зараз в багатьох регіонах призначають старих, або корумпованих людей. Які були при Кучмі, Ющенку, Януковичу. (...)" - за логікою Віктора Сідляра, Ванзуряку необхідно невідкладно звільнити з посади директора департамента економіки ОДА Ігоря Сідляра.

avatar

Коля

22 березня 2014 01:10