Громада обурена виплатою 10 посадових окладів колишнім високопосадовцям Заставнівської райради

Громада обурена виплатою 10 посадових окладів колишнім високопосадовцям Заставнівської райради

09.07.2014, 23:03

8 липня 2014 року депутат Чернівецької обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" звернувся до обласної прокуратури щодо перегляду та недопущення реалізації спроб в окремих районах Чернівецької области надати значні кошти колишнім високопосадовцям райрад та адміністрацій. Про це повідомили в прес-службі Чернівецької обласної організації ВО «Свобода».

Як зазначає націоналіст, особливої уваги заслуговує Заставнівський район, де така проблема була виявлена. Верхом цинізму та проявом граничної меншовартости значної частини депутатського корпусу на місцях є непоодинокі спроби, незважаючи на надзвичайно критичну ситуацію в формуванні місцевих б'юджетів, через тиск реакційних депутатських груп протягувати через сесії рішення про надання по 10 посадових окладів колишнім високопосадовцям райради.

"На місцях – в районних, обласних радах та адміністраціях – впродовж часу правління Януковича високопосадовці на керівних посадах своїми діями, зокрема в Чернівецькій області, практично повсюдно підтримували антинародний режим Януковича та через злочинні рішення рад і розпорядження державних адміністрацій всебічно долучалися до розграбування України", – повідомив Віталій Мельничук.

Також свободівець наголосив, що наразі необхідно засудити подібні дії та вимагати від теперішніх керівників відповідних рад негайно ініціювати скасування ухвалених рішень. Також на це має негайно реагувати прокуратура. За поданням народного депутата України свободівця Руслана Зелика Кабінет Міністрів України та Генпрокуратура мають не допустити виконання подібних рішень по виплаті значних коштів колишнім керівним високопосадовцям місцевих рад по всій Україні.

"У трагічні часи Революції гідности, коли гинули герої Небесної сотні, значна частина високопосадовців рад та адміністрацій своєю бездіяльністю на місцях, цинічно утримували прогнилу корупційну систему режиму Януковича і тепер вони не думають зупинятися. Ба більше, намагаються в скрутний для України час витягнути значні б'юджетні кошти", – додав депутат.

1