Гройсмана не можна відставити зараз і одного – Петренко

Гройсмана не можна відставити зараз і одного – Петренко

14.02.2017, 11:35

Проект постанови Верховної Ради про відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана без відставки всього Кабінету міністрів є неконституційним.

Про це заявив журналістам міністр юстиції Павло Петренко після прес-конференції в Києві в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні, наскільки я знаю, апарат Верховної Ради чітко дав роз'яснення щодо того, що цю постанову було знято як таку, що суперечить Конституції, оскільки норми Конституції передбачають, що уряд не може бути відправлений у відставку до закінчення 1 року після затвердження програми діяльності уряду", – сказав він

Другою підставою для зняття проекту постанови з реєстрації, за словами міністра, є те, що таку ініціативу мають підтримати 150 депутатів парламенту.

"Взагалі, така екзотична постанова про відставку прем'єра без відставки уряду не є конституційною і перебуває поза конституційним полем", – заявив міністр юстиції.

Як відомо, 10 лютого 13 нардепів від "Батьківщини", у числі яких лідер фракції Юлія Тимошенко, зареєстрували постанову про відставку прем’єр-міністраГройсмана. Однак ввечері 10 лютого постанова зникла з сайту Ради.

13 лютого заступник керівника організаційного управління парламенту Анатолій Пивовар пояснив, що за Конституцією, ВР може розглянути постанову про відповідальність Кабміну, якщо його подасть не менше 1/3 від складу парламенту (не менше 150 депутатів). Крім того, парламент не може розглядати питання про відставку уряду впродовж року після схвалення програми його діяльності.

Однак Тимошенко назвала це фальсифікацією Петра Порошенка, Володимира Гройсмана й Володимира Парубія – і заявила: "Ми вимагаємо звільнити Гройсмана негайно. Ми, безумовно, подаватимемо до суду".

http://www.pravda.com.ua/

1


КОМЕНТАРІ (2)

Аид поц, какого хрена прыгать выше своего....дебил!!!!

avatar

Simon

14 лютого 2017 12:48

Нельзя одного? Так отправьте всех НФ

avatar

14 лютого 2017 16:29