Гройсман заявив, що альтертиви вугіллю з непідконтрольних територій 'ЛНР' і 'ДНР' немає

Гройсман заявив, що альтертиви вугіллю з непідконтрольних територій "ЛНР" і "ДНР" немає

13.02.2017, 00:12

Блокування поставок вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни.

Це випливає з коментаря прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, озвученого в ефірі ТРК "Україна" ввечері 12 лютого.

За словами Гройсмана, боротьба з контрабандою необхідна, проте така боротьба не має ставити під загрозу електро- і теплопостачання громадян.

"З вугілля виробляється електроенергія і тепло. Куди поставляється це тепло? У будинку, житло, квартири громадян. Йдеться про те, що блокування поставок вугілля, якому немає альтернативи ... це означає тільки одне - зупинка і віялові відключення по всій території країни. Чи потрібно до такого доводити - я думаю, що н ", - заявив Гройсман, пише Інтерфакс-Україна.

При цьому Гройсман підкреслив, що згоден з необхідністю боротьби з контрабандою, як на державному кордоні, так і на лінії розмежування.

"Якщо ми запитаємо, чи є у нас довіра до українських кордонів і лінії розмежування, щодо торгівлі контрабандним товаром - у мене такої довіри немає. І тут я готовий повністю приєднатися до жорсткої боротьби проти контрабанди, але ми не повинні оголошувати жорстку боротьбу українським громадянам, у яких повинно бути світло і тепло", - додав прем'єр.

Як повідомляє Укрінформ, також Гройсман підкреслив, що чимало великих українських міст отоплюються саме вугіллям.

"Тому якщо хтось заявляє, що треба переходити на газ, то має розуміти - це призведе до ще одного зростання цін на тепло або на електроенергію. Я взагалі вважаю, що сьогодні ціни є достатньо важкими для українських громадян", - додав глава уряду.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Якщо не маєш довіри то не переставляй ліжок, а міняй курвів, або йди звідти на три букви.

Лапша уже не пройде.

avatar

Чернівчанин

13 лютого 2017 20:42