Гройсман привітав українців з Днем слов’янської писемності і культури

Гройсман привітав українців з Днем слов’янської писемності і культури

24.05.2018, 14:25

Шановні співвітчизники!

Від імені Уряду та від себе особисто вітаю з Днем слов’янської писемності і культури.

Писемність – універсальний культурний феномен, з виникненням якого будь-яка культура отримує грандіозний поштовх до розвитку, адже від розвитку писемності в історичній перспективі залежить поступ самого суспільства.

Українська культура має давнє та глибоке коріння, яке сягає початку слов’янського світу. Починаючи з легендарних Кирила і Мефодія, які принесли кириличну абетку на нашу землю, наші предки отримали потужний інструмент, який стане поштовхом до створення протягом наступних століть неповторної культури, забезпечить наш культурний розвиток та залишиться символом унікальності українського народу.

Протягом віків слов’янська писемність залишається однією з культурних особливостей, які вирізняють наш народ з-поміж інших. Тому українська держава вважає її захист, підтримку та поширення своїм безпосереднім обов’язком. У час прискорених змін наша писемність залишиться одним із важливих елементів українського культурного капіталу, який забезпечує нам самобутнє місце в європейському культурно-цивілізаційному просторі.

Вітаю усіх українців з Днем слов’янської писемності і культури! Упевнений, що разом ми збережемо і примножимо культурну спадщину, яку для нас оберігало не одне покоління українців.

З повагою

 Прем’єр-міністр України                               Володимир ГРОЙСМАН 

1


КОМЕНТАРІ (1)

еще один настоящий "словянин"....

avatar

пролетарий

25 травня 2018 08:43