Гройсман доставив до Києва баржу кавунів з Херсона

Гройсман доставив до Києва баржу кавунів з Херсона

05.08.2017, 20:43

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про першу за 14 років поставку кавунів з Херсона до Києва на баржі.

"Вперше за 14 років херсонські кавуни відправляться в столицю не автошляхами, а річковим транспортом. Це – позитивна новина, яка говорить про те, що річкове сполучення, яке, на жаль, перебуває в занепаді останніми роками, починає відроджуватися", - йшлося у повідомленні прем'єра.

Згодом прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відреагував на жарти користувачів мереж щодо його заяви про баржу з кавунами, яка прямує до столиці із Херсона. Так, у своєму Twitter він привітав усіх з Днем кавуна.

Влітку тема кавунів, та ще й цілої баржі кавунів, не могла пройти непоміченою :) Дякую усім за гумор, іронії і самоіронії сьогодні усім нам дуже бракує. Тим, хто потребує ще додаткового натхнення, хочу повідомити, що сьогодні міжнародний день кавуна і привітати з цим святом:)Але попри все, те, що в Україні починає відроджуватись річковий транспорт, все ж добрий сигнал, і я вдячний усім, хто до цього причетний!

Користувачі соцмереж позитивно оцінили цей крок Володимира Гройсмана

- Как сделать гениальный пиар на ровном месте. Мастер-класс от Гройсмана, - написав Serhii Marchenko

 Сначала ты отправляешь по Днепру баржу с арбузами. Твои враги весело зубоскалят и репостят эту новость с крайне остроумными комментариями. Их стараниями о том, что #Гройсман везет в Киев баржу с арбузами узнают все. Правда, они даже не подозревают, как здорово тебе подыграют.

Самые умные из них притихли, когда появился первый твит от kavun_z_barzhi. Мэм удался на славу и встреча кавуна с Горишними Плавнями стала триумфальной.

А потом арбузы попали в розницу вдвое дешевле, чем везде. Кто привез? Гройсман. Шах и мат.

ДОВІДКОВО:

Баржа, на борту якої 250 тонн кавунів, уперше після багаторічної перерви, вирушила із Голої Пристані на Херсонщині до Києва. Востаннє смугасті ягоди відправляли Дніпром 14 років тому, а регулярні перевезення кавунів припинили ще в 1990-х, коли пострадянські порти і причали прийшли в занепад.

У перший, після багаторічної перерви, рейс вирушить 250 тонн смугастих ягід. Одна баржа замінить півсотні великих фур. Фермери кажуть, що раніше перевезення подвоювало вартість кавунів. Кілограм ягоди з поля зараз коштує гривню, стільки ж віддали б за транспортування. Кавуни з баржі мають стати дешевшими.

"Цією баржею ми знімаємо завантаженість наших доріг. На сьогоднішній день перевезення коштує до 1 гривні, тут, баржами, будемо намагатися вписатися у 60-65 копійок", - говорить фермер Олександр Синенко.

Ягоди доправляють на баржу з шести навколишніх господарств. Усі партії перевіряють на вміст нітратів. Поки що жодну не забракували.

"Показник вмісту нітратів склав 44 міліграм на кілограм, при нормі до 60 міліграм на кілограм", - каже директор Херсонської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини Валерій Чабанов.

Раніше кавуни перевозили просто насипами: баржі милували око, однак не всі кавуни доїжджали до покупця в товарному вигляді. Тепер вони їдуть із комфортом у спеціальних ящиках.

Якщо перший смугастий рейс до столиці дістанеться без пригод, далі на баржі вантажитимуть іще більше ягід. Адже пік сезону кавунів попереду, він настає в середині серпня. Пливти Дніпром херсонські кавуни будуть чотири доби. І вже на п'ятий день з'являться на прилавках київських супермаркетів.

Олена Ваніна

Більше читайте тут: https://tsn.ua/groshi/upershe-pislya-14-richnoyi-perervi-dniprom-do-kiyeva-vidpravili-barzhu-z-hersonskimi-kavunami-968933.html

1


КОМЕНТАРІ (5)

Шо Юрчик, увійшов в запой, шо з суботи ніяких новин не виставляєш?

avatar

йцук

08 серпня 2017 18:29

Почему новостей по "СТЕНЕ" нету??где кулявлобную гопоту привлекать к уголовке начали

avatar

11 серпня 2017 07:18

Новостей нет потому, что Бурбак  не дает больше денег Юре Чорнею на бомбоны.

avatar

шшш

11 серпня 2017 10:50

Ну шо Юрчик я думав шо ти увійшов у запой а ти як виявилось  прочитав "Мобі Дік."

avatar

йцук

13 серпня 2017 19:42

прогон сайта
avatar

GeorgeThope

18 листопада 2017 20:34