“Грається в чиновника”: Осачук розкритикував Клічука за неадекватне ставлення до загроз, які коронавірус несе буковинцям

“Грається в чиновника”: Осачук розкритикував Клічука за неадекватне ставлення до загроз, які коронавірус несе буковинцям

09.03.2021, 19:36

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук обурився діями міського голови Чернівців Романа Клічука, який не прийшов на засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На засіданні цієї комісії не було жодного представника з міської ради, пише molbuk.ua.

На початку засідання Осачук поцікавився, чи є присутні з представників міської влади Чернівці. Губернатору повідомили, що заступник голови міської комісії з ТЕБ та НС просив його інформувати завчасно про засідання, тому й не прийшов.

На це Осачук відреагував реплікою, що в міській раді мали би адекватно ставитися до нинішньої ситуації.

"“У когось, вибачте за сленг, горить хата – вся область хоче піднести води і шлангів допомогти загасити, але хтось грається у великого формалізованого чиновника. І вимагає, щоби за добу, телеграмою, попереджали про участь. Тобто те, що ми щойно почули, це абсолютно неадекватна реакція у період, коли треба всім триматися монолітом і допомагати впоратися лікарям з тою великою кількістю хворих, які поступають щодобово". 

"Це останнє попередження у час цифрових технологій. Добре, що засідання транслюють онлайн і все можна побачити та почути. Але можна було мобілізуватися, маючи чотирьох заступників, і прийти самому міському голові. Бути тут присутнім. При тому, що ми всі пам’ятаємо, як у 2020 році часто міський голова Олексій Каспрук перебував з нами і ми це обговорювали. Тому потрібно просто бути адекватним до тієї ситуації і загрози, яку ми маємо", - сказав Осачук.

Як відомо, сьогодні вранці під приміщенням міськради відбувся пікет  підприємців Калинівського ринку, які вимагали у міської ради послабити карантинні обмеження для бізнесу.

Пізніше до пікетувальників прийшов міський голова Роман Клічук, який повідомив, що завтра Калинівський ринок працюватиме.

ДОВІДКОВО:

Як повідомив  на засіданні обласної комісії ТЕБ та НС начальник департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний, минулого тижня у лікарні Чернівецької області було госпіталізовано рекордну кількість хворих. Таких цифр не реєстрували впродовж усього року.


“Минулий тиждень був найважчим тижнем за рік. Ми мали антирекорди з госпіталізації. Зокрема за одну добу до лікарень було госпіталізовано 176 осіб. За останній рік такої кількості не було”, - сказав Олег Чорний.

Також, за словами Олега Чорного, у Чернівцях міські лікарні №1, 3, 4 завантажені на 98-100%.

На обласній комісії ТЕБ та НС звернулися до міської ради Чернівців з проханням підготувати резерв лікарів, які надаватимуть медичну допомогу у госпітальних базах Чернівецької області.

Джерело: molbuk.ua та ТВА

Колаж ТВА

1