Град пошкодив весь автопарк Сторожинецького відділу поліції

Град пошкодив весь автопарк Сторожинецького відділу поліції

14.08.2019, 11:13

Аномально крупний град, який випав ввечері 13 серпня у Сторожинці,  понищив покрівлі, фасади та вікна бюджетних установ і приватних садиб, зупинив роботу місцевих підприємств та знищив сільськогосподарські посіви.

З об’єктів соціальної інфраструктури найбільше постраждали місцеві школи, гімназія, лісовий коледж та районна лікарня. У будівлі Сторожинецької ЗОШ №1 градом на 70% знищено покрівлю, пошкоджено її несучу конструкцію та вибито вікна. Аналогічна ситуація і в районній лікарні, де дощівка підтопила 4-й поверх. До слова, град пошкодив весь автопарк Сторожинецького відділу поліції.

Частина міста й досі знаходиться без світла, тривають роботи з відновлення водопостачання. Водночас, на щастя обійшлося без людських жертв. В Сторожинецьку ЦРЛ звернулася жителька м. Сторожинець, із діагнозом: забійна рана голови, стан задовільний. Потерпілу лікарі оглянули, надали медичну допомогу та відпустили до дому. Загалом п’ять людей травмувались внаслідок граду у Сторожинці. Четверо отримали забої, один чоловік лежить у хірургічному відділенні з переломом ребер. Він впав з даху, коли ліквідовував наслідки негоди. Про це ТРК "Буковина" повідомив головний лікар Сторожинецької районної лікарні Олександр Войцеховський.

 ДОВІДКОВО: 

Внаслідок погіршення погодних умов (посилення вітру, дощ та град) станом на 06.00 год. 14.08.19 р. в чотирьох районах Чернівецької області без електропостачання залишається 16 ліній електропередач, з них 7 частково, 250 трансформаторних підстанцій, 26 населених пунктів, з них 13 частково. (Сторожинецький – 7 н.п., з них 6 частково; Заставнівський – 13 н.п.; з них 5 частково; Хотинський – 4 н.п.; Кіцманський – частково 2 н.п.).

 В с. Василів Заставнівського району за попередньою інформацією внаслідок поривів вітру пошкоджено покрівлі двох житлових будівель (інформація уточнюється). На території Заставнівського району повалено 12 дерев, які силами Управління ДСНС України у Чернівецькій області розпилено та прибрано.

 За попередньою інформацією в м.Сторожинець крупним градом пошкоджено:

 - покрівлю поліклініки Сторожинецької ЦРЛ на площі 700 м2, 30 вікон;

 - покрівлю гімназії № 1 на площі 900 м2;

 - покрівлю гімназії № 2 на площі 750 м2, 2 вікна;

 - покрівлю ЗОШ № 1 на площі 4000 м2, 30 вікон;

 - покрівлю ліцею № 1 на площі 2000 м2;

 - покрівлю ДПРЧ-12 на площі 300 м2;

 - покрівлю будинку культури на площі 300 м2;

 - покрівлі житлових будинків на 12-ти вулицях (кількість будівель встановлюється).

 В Сторожинецьку ЦРЛ звернулася жителька м. Сторожинець, із діагнозом: забійна рана голови, стан задовільний. Потерпілу лікарі оглянули, надали медичну допомогу та відпустили до дому.

 13.08.2019 року в м. Сторожинець відбулось засідання штабу міської ради з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, яке тривало до 02.00 години ночі, повідомивначальник управляння цивільного захисту населення ОДА Володимир Гайдай.

 Детальне вивчення обстановки та засідання комісії ТЕБ та НС заплановано на сьогодні, яке проведе в. о. голови облдержадміністрації Михайло Павлюк.

 Стан систем теплопостачання, електрозв'язку, санітарно-епідеміологічна, екологічна ситуація, шляхове сполучення в є нормі, - повідомляє https://pogliad.ua/.

1