Грабову алею у Берегометі закладав сам граф Костянтин Василько…

Грабову алею у Берегометі закладав сам граф Костянтин Василько…

04.04.2019, 13:25

Такої краси у подобі цієї грабової алеї, яку упродовж життя творив Василько, навряд десь ще побачиш. Чи то з його легкої руки, чи місцина тут заповідана самим Всевишнім, але хто не побував і не милувався цим витвором людини з благословення самого неба, неодмінно скаже одне: «Нехай же руки святяться, що уміють такі дива на благо природи творити».

Скільки літ пройшло відтоді, коли пообік стежини заясніли саджанці такої звичної для нас породи дерев, як граб? Немало. Саджена алея, що на території Берегометської селищної лікарні, десь на початку минулого століття, на який, власне й припали найбільш визначні діяння великого подвижника. Графа Костянтина Василька, котрий тим і жив, що навіть в образі грабової алеї світлий слід на землі залишив.

Іван Агатій

На фото: ось та сама знаменита грабова алея, закладена особисто графом Васильком понад 100 років тому. А ось занедбане, на жаль, поховання родини Васильків на цвинтарі в Берегометі, за яким формально доглядає Вижницький Національний Парк. Доглядає як-небудь, забуваючи, що це не просто поховання, а яскравий слід у нашій спільній історії…

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.

 

1