Готуються до дефенестрації? Невідомий, посеред білого дня, розкривши вікно проникнув до кабінету Чернівецького міського голови

Готуються до дефенестрації? Невідомий, посеред білого дня, розкривши вікно проникнув до кабінету Чернівецького міського голови

19.08.2018, 14:23

Дива дивні в Чернівцях. В суботу, посеред білого дня невідомий, вскривши вікно проник до кабінету міського голови.

Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, відсторонений депутатами міської ради від виконання своїх обов'язків. Мер Чернівців поширив відео з місця інциденту

Подейкують, що тим невідомим був доктор економічних наук, депутат Ростислав Білик, якій діяв під безпосереднім керівництвом Продана. 

Запитань безліч:

Чи то Білик перед вироком суду за купівлю голосів тренується в новій крімінальній професії?

Чому Продан не поліз? В нього ж є хоч якісь підстави ломати комунальне майно і нишпорити окупованим кабінетом мера...

Навіщо треба було ризикувати життям такого цінного депутата, який навряд чи має допуск для роботи на висоті? Чому б це не доручити комусь з досвідчених працівників господарської групи і що там було в кабінеті такого, що не мав бачити простий робітник? 

Після перевороту ключі віддав, кабінет здав.

Іван Васильович... Ой, Василь Сафронович там навіть шведского посла приймали! :-)

P.S. Останнім часом почастішали випадки проникнення в помешкання шляхом віджиму вікон злодіїв, які обкрадають городян. Бачимо депутати вже освоїли ці навички. Чернівчани, будьте пильними!

Коментуючи відео, народний депутат України Максим Бурбак висловив припущення, що таким чином нові господарі ратуші, "певно, проходили навчання по евакуації нового «недоразумєнія» з кабінету Чернівецького міського голови після відновлення законності в стінах Ратуші. Бо може бути застосована процедура дефенестрації!"

ДОВІДКОВО

Празька дефенестрація (лат. de fenestra — через вікно) — під такою назвою відомі дві події в історії Чехії: перша в 1419 друга в 1618. Обидві послужили поштовхом до тривалих конфліктів у Чехії і сусідніх країнах. Друга дефенестрація була центральною подією, що призвела до початку Тридцятирічної війни в 1618. Чеська аристократія виступала проти обрання Фердинанда, герцога Штирійсього і провідника Контрреформації королем Богемії. У Празі 23 травня 1618 року протестантські дворяни на чолі з графом Турном викинули імперських намісників Вільяма Славата і Ярослава Мартініца і їх писаря Фабріціуса в рів з високого фортечного вікна в Празькому граді. Вони не загинули, оскільки впали в купу гною.

1


КОМЕНТАРІ (3)

А ви Юрію нічим не відрізняєтесь від Зарайського.. Обоє убогі і нещасні. Такими стають люди, що втрачають мораль...

avatar

Юрій

19 серпня 2018 16:26

Щоб друкувати каспрука і його хазяїна, то не треба мати багато "масла"...

avatar

Дьордій

19 серпня 2018 16:28

avatar

Сева Бурбачку

20 серпня 2018 04:57