Готуючись до кінця світу людям треба не їжу купувати, а очищатися перед Богом, - чернівецька церква ЄХБ

Готуючись до кінця світу людям треба не їжу купувати, а очищатися перед Богом, - чернівецька церква ЄХБ

18.12.2012, 23:15

У готелі "Буковина", на небагаточисленній прес-конференції, фахівці у галузі релігієзнавства пояснили журналістам свою точку зору на феномен "кінця світу". Чи буде кінець світу? Точніше, чи буде він у цю пятницю? Дату "21 грудня 2012 року" за вуха притягують до календаря майя, якій, начебто, його передрікає.

На їхню думку, важливо не коли завершиться земне життя людини, а в якому стані вона його зустріне.

Петро Петреску, голова ВГМО: «Спілка молодих християн Українїи» 01:32 "Справа в тому, що кінець світу може наступити для людини любого дня. Підмічено, що людина може не проснутися. Саме головне - як людина має на меті зустріти цей кінець. Бути готовим - не закупати їжу, а бути із Богом, бути чистою, як сніг."

Кажуть, цьогорічні чутки про кінець світу поширились з надзвичайною швидкістю саме завдяки журналістам і інтернет-мережам. Адже протягом усієї історії людства кінець світу мав усі шанси наступити набагато раніше, аніж 21 грудня 2012 року.

Вперше гіпотезу про це виголосив американський історик Майкл Коу ще на початку 1960-х років. Тоді про неї почули і забули. Нині ж, коли ані 1999 рік (три перевернуті шістки), ані 2000-й, як передрікали комп'ютерні генії, не завершилися апокаліпсисами, людство почало шукати новий привід "полоскотати нерви". І згадали про майянський календар.

Про кінець світу, здавалося б, усі знають усе. По телебаченню розповідать, як готуватися до виживання і як зустрічати цю подію, езотерики передрікають щось під назвою "абсолютний Галактичний 0", який виникне під час параду планет. До речі, про парад планет - він відбувся у травні 2011 року, і астрономи про це попереджали. Нині ж - мовчать.

Виникає цілком адекватне запитання: кому потрібні ці "страшилки"? Підприємці в Росії вже з півроку продають так звані "набори до кінця світу", ходять чутки про бункери можновладців, які також, певно, якщо і є, то вартують чималих грошей.

В’ячеслав Нагірняк, голова Чернівецької ООЦ СКБ: "Люди беруть, щосьб там вираховують, і потім живуть в страху. Риють бункерами, запасаються їжею. Я навіть думаю, що це комусь вигідно. Невже це нормальний спосіб життя?"

Завдяки істерії, яка виникла у багатьох країнах ще кілька місяців тому, в інтернеті з'явилось безліч інтернет-сайтів із вказівками, як саме врятуватися від кінця світу. Психологи пояснюють такий ажіотаж людей підсвідомим бажанням зняти з себе відповідальність за будь-що. Мовляв, буде кінець світу, і я тут ні до чого. Позаяк, буде чи ні кінець світу, дізнаємось не раніше за 22 грудня цього року.

Надія Величко. Телеканал «Чернівці».

www.buknews.com.ua

1