Зубко нагадав Рибаку з Фищуком, що готовність навчальних закладів – це не тільки пофарбовані стіни, поміняні вікна

Зубко нагадав Рибаку з Фищуком, що готовність навчальних закладів – це не тільки пофарбовані стіни, поміняні вікна

15.08.2017, 19:00

Зубко закликав посилити відповідальність за неналежне обстеження закладів освіти

Дуже важливо під час підготовки навчальних закладів до нового навчального сезону проводити повне обстеження цих будівель, особливо – там, де є втручання в поточний ремонт. У нас є випадки, коли відбувалася руйнація несучих стін шкіл за рахунок встановлення нових вікон. Не залучаються до цих робіт і відповідні органи технічного нагляду, обстеження і, як результат – маємо плачевні наслідки. Тому, перш за все, я вимагаю посилити відповідальність за неналежне обстеження закладів освіти, аж до кримінальної.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України під час всеукраїнської селекторної наради з підготовки до навчального року.

«Я ще раз наголошую, що 100% готовність навчальних закладів – це не тільки пофарбовані стіни, поміняні вікна, а - це, в першу чергу, проведене повне обстеження будівлі, яка повинна забезпечувати безпеку наших дітей. Тому, закликаю відповідальних осіб до 1 вересня провести повне обстеження усіх навчальних закладів України», - наголосив Геннадій Зубко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батькам учнів доведеться і надалі ремонтувати класні кімнати… А де реформа?

Віце-прем’єр нагадав, що Кабінет міністрів України затвердив порядок обстеження прийнятих в експлуатацію об'єктів будівництва, який конкретизує список об'єктів, що підлягають обов'язковому обстеженню. Це об'єкти, в першу чергу, навчальних, культурних, медичних закладів, а також будівлі адміністративного призначення.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

1