Гостюк порадив не слухати Терновецького ніби Фищук гальмує вибори в об'єднаних громадах

Гостюк порадив не слухати Терновецького ніби Фищук гальмує вибори в об'єднаних громадах

14.08.2017, 17:52

До перспективного плану формування ОТГ у Чернівецькій області внесли нові громади, тепер слово за депутатами області. 

«Першим пунктом запропоновано включити у перспективний план вже створені громади – Селятинську та Конятинську. В яких вже відбулись вибори, громади вже створені, ми включаємо їх у перспективний план , щоб вони із 1 січня могли перейшли на прямі міжбюджетні відносини.  

Ми включаємо також у перспективний план Кіцманську та Новоселицьку ОТГ зі зміненими межами. Включаємо зміни в перспективний план стосовно меж Герцаївської громади. В зв’язку зі створенням Острицької ОТГ , змінюються межі Герцаївської ОТГ. Крім того, прийняли рішення про об’єднання Лужани та Кіцмань» - , розповів заступник голови Чернівецької ОДА Василь Гостюк.

Джерело: http://acc.cv.ua/ 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Чернівецької ОДА не з'явився на анонсовану зустріч

Кореспондент BukNews запитав у заступника голови Чернівецької ОДА, чи відповідає дійсності інформація про зволікання виконавчої влади зі зверненням до ЦВК щодо призначення виборів (довиборів) в об'єднаних громадах. Зокрема, чи відповідає дійсності інформація, яку поширив громадський активіст Степан Терновецький: "Мамаївці та смт Лужани ще минулого року у грудні розпочали процес об'єднання , всі рішення прийняті, до Фищука направлено, але він включив тормоз! Каже що бажання наших громадян, яке виникли на підставі ЗУ " Про добровільне об'єднання територіальни громад" не входить в його перспективний план!... Фищук всіма силами буде гальмувати процес!". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецької області немає у переліку областей, де найбільше об’єднаних громад чекають на рішення ЦВК про призначення перших виборів

Чернівецька ОДА зі значним запізненням звернулася до ЦВК призначити перші вибори Новодністровської ОТГ

Заступник голови Чернівецької ОДА Василь Гостюк сказав, що необхідні подання до ЦВК вже зроблено і порадив не завжди довіряти інформації, яку поширюють громадські активісти. 

Нагадаємо, як повідомив 9 серпня народний депутат України Іван Рибак,  Кіцманська міська рада, Суховерхівська та Давидівська сільські ради Кіцманського району звернулися до голови Чернівецької ОДА Фищука О.Г., з проханням про направлення документів на ЦВК про призначення перших виборів до об'єднаної громади. Аби нова громада була успішною потрібно невідкладно, не затягуючи направити відповідне подання ОДА. Поспілкувавшись на цю тему з паном Олександром Фищуком, отримав запевнення у не зволіканні вирішення цього важливого питання. Очікую вирішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проголосивши принцип “Один район — одна громада” Фищук гальмує реформу децентралізації - Ярослав Курко

 

1