Гостьовий кортеж до Януковича створив ДТП і не зупинився

Гостьовий кортеж до Януковича створив ДТП і не зупинився

02.01.2012, 20:40

Сьогодні, близько 13:00, в селі Майдан (Івано-Франківська область), через кортеж з 4-х джипів, у супроводі автомобіля ДАІ, сталося ДТП, у результаті чого постраждало кілька автомобілів, а також перекинувся мікроавтобус з пасажирами. Про це ZN.UA повідомили очевидці події.

За свідченням очевидців, кортеж, що їхав у межах села на швидкості 160 км/год, під час обгону виїхав на зустрічну смугу, відкинув на узбіччя кілька машин, у тому числі мікроавтобус з пасажирами. Кортеж не зменшуючи швидкості, проїхав далі. Прибулі представники ДАІ з міста Калуш, повідомили, що місце події не є в сфері їх діяльності, і пообіцяли викликати ДАІ району.

Протягом найближчих півтори години, ніяких більше представників ДАІ в село Майдан не з'явилося.

За свідченням постраждалих, прибулі міліціонери вкрай неохоче фіксували подію. Пасажири мікроавтобуса вважають, що ДТП не буде зафіксовано в міліцейських зведеннях. Свою позицію пасажири пояснюють тим, оскільки група джипів рухалася у супроводі машини ДАІ (Volkswagen зеленого кольору), означає, що в кортежі були присутні вищі посадові особи, які прямували до місця відпочинку президента Віктора Януковича.

 Нагадаємо, 31 грудня, службовий автомобіль голови Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян потрапив у ДТП.

Губернатор Тернополя влаштував ДТП, загинула людина 

31 грудня, службовий автомобіль голови Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна потрапив у ДТП. У напрямку райцентру Чемерівці Хмельницької області, службовий автомобіль губернатора Toyota Land Cruiser виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем таксі ВАЗ 2109.

Від отриманих травм загинув пасажир таксі, а водій госпіталізований до лікарні.

За неофіційною інформацією, автомобіль голови Тернопільської ОДА зник з місця події, залишивши в небезпеці постраждалих у результаті ДТП.

Автомобіль губернатора дійсно пошкоджено, проте серед людей, які бачили автомобіль, поширюється версія, що його зачепила вантажівка.

Тернопільська обласна державна адміністрація спростовує інформацію про те, що голова ТОДА Валентин ХОПТЯН 31 грудня, напередодні Нового року, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду.

Про це йдеться в офіційному повідомленні прес-служби ТОДА з приводу інформації, розповсюдженої на одному із місцевих сайтів. В інформації, яку згодом поширили інші Інтернет-ресурси, вказувалося, що 31 грудня у Хмельницькій області сталася дорожньо-транспортна пригода за участю службового автомобіля В.ХОПТЯНА, причому один із учасників ДТП загинув.

«Згадане повідомлення перекручене й не відповідає дійсності. Голова Тернопільської обласної державної адміністрації разом із дружиною із 31 грудня перебував в гостях у родичів на Київщині. Підставою для поширення в Інтернет-ресурсах неправдивої інформації слугувало те, що у Хмельницькій області 31 грудня в дорожню пригоду потрапив автомобіль Toyota Land Cruiser, що належить одній із тернопільських комерційних структур», – йдеться у повідомленні прес-служби ТОДА.

У прес-службі також запевнили, що детальну інформацію про дорожню пригоду, що сталася у Чемеровецькому районі, звідки родом В.ХОПТЯН, правоохоронці повідомлять після її детального розслідування.

Як повідомляє Українська правда з посиланям на тернопільський інформаційний ресурс, ввечері 31 грудня на Хмельниччині сталася аварія за участі автомобіля губернатора Тернополя. За інформацією видання, прямуючи в напрямку Чемеровців, де живе В.Хоптян, "Toyota Land Cruiser" виїхала на зустрічну смугу і зіткнувся із таксі марки ВАЗ 2109.

Від отриманих травм загинув пасажир таксі. Водій "дев’ятки" перебуває в лікарні.

За неофіційною інформацією, автомобіль голови Тернопільської ОДА зник з місця події, а в автомобілі перебували губернатор Валентин Хоптян та його дружина, голова Гусятинської районної ради Надія Хоптян.

Як зазначається, автомобіль губернатора справді пошкоджений, але поширюється версія, що його зачепила вантажівка.

Джерела "Української правди" в міліції підтвердили інформацію про те, що в ДТП винна машина, яка перебуває у користуванні Тернопільської облдержадміністрації. За словами співрозмовника, водій таксі запам'ятав держномер джипа.

При цьому, як зазначило джерело, у таксі перебувало двоє пасажирів: чоловік помер на місці, а жінка і шофер госпіталізовані.

У міліції неофіційно підкреслили, що автомобіль, який утік з місця події, поки не знайшли.