Рік тому двері в зеленці, сьогодні - розбита голова: екс-лідеру чернівецької 'Свободи' Горуку без слів нанесли кілька ударів і втекли (фото і відео)

Рік тому двері в зеленці, сьогодні - розбита голова: екс-лідеру чернівецької "Свободи" Горуку без слів нанесли кілька ударів і втекли (фото і відео)

29.08.2013, 17:16

Депутата Чернівецької обласної ради, екс-лідера міської "Свободи" Назара Горука сьогодні зранку побили двоє невідомих, коли той виходив з під’їзду будинку на вулиці Богомольця. Двоє чоловіків били його битами, а потім втекли. 

- Били чи то битами, чи обмотаними чимось трубами, - розповів molbuk.ua Горук. - Врятувало лише те, що я колишній спортмен.

Він переконаний, що напад не був випадковим, його явно чекали.Назар Горук наразі перебуває в лікарні на Фастівській.

Сьогодні о 9 годині 40 хвилин до на спецлінію "102" надійшло повідомлення про те, що на вулиці Богомольця міста Чернівці двоє невідомих завдали тілесні ушкодження в область голови одному з депутатів Чернівецької обласної ради. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області. На місце події працює посилена слідчо-оперативна група УМВС з метою з’ясування всіх обставин події та встановлення винних осіб. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Хід розслідування знаходиться на контролі керівництва УМВС.

Стали відомі нові подробиці побиття депутата Чернівецької обласної ради Назара Горука.

О 9:20 хвилин він вийшов з під"їзду і попрямував до сміттєвих баків, аби викинути сміття. В цей час на нього напали двоє невідомих з битами і арматурою. Вони без слів нанесли кілька ударів по голові Горуку і втекли у напрямку до Палацу юності Буковини. Очевидці та дружина Назара Горука викликали швидку і міліцію. 

До честі лікарів та міліціонерів, вони миттєво відреагували і швидко з'явились на місці побоїща. Назар стікав кров'ю. Лікарі перебинтовували рани депутата, а міліціонери почали розслідування. 

Зараз Назар Горук перебуває у лікарні швидкої допомоги по вулиці Фастівській. Міліція поки що не вказує офіційних версій нападу. Вона опитує очевидців , проводить слідчо-розшукові дії. Кажуть, що місце нападу та втечі нападників могло бути зафіксовано кількома камерами спостереження на будинках по вулиці Богомольця та на одному із корпусів Буковинського медуніверситету.

Це не перший можливий напад на депутата обласної ради. Раніше Назар Горук повідомляв про зіпсовані двері свого помешкання, біля якого його тепер побили. Заяву він поширив під час останніх виборів до парламенту. Тоді двері позначили зеленкою, а не фарбою. Пляму виявили вранці у понеділок, 17 вересня 2012 року. Тоді Н.Горук виконував обов'язки голови Чернівецької обласної організації ВО "Свобода".

«Били професійно, цілеспрямовано, знаряддя нападу були обмотані у якесь ганчір’я. Були високі хлопці», - повідомив по телефону кореспондентові БукІнфо сам постраждалий. За його словами, наразі на місці побиття працює міліція. Сам він знаходиться у лікарні на вул.Фастівській, де йому надають медичну допомогу. «Почуваю себе погано, все болить, кістки, груди, голова. Не знаю чи є переломи, буду зараз робити знімки», - додав він.

Відповідаючи на запитання БукІнфо, кого він підозрює у побитті, колишній «свободівець» вважає, що з ним перш за все можуть зводити рахунки колишні партійні побратими: «Я дуже багато знаю, що собою являє «Свобода» зсередини. Тому це могло бути попередженням, щоб я мовчав»

Нагадаємо, що колишній голова фракції ВО «Свобода» Назар Горук навесні зробив заяву на сесії обласної ради щодо свого виходу з партії ВО “Свобода”. У ній політик заявив, що покидає партію "через незрозумілі амбіції деяких людей", і через те, "не хоче бути учасником перетворення Буковинської "Свободи" на маргіналез Буковинської політики".

"Також не хочу подавати прапори деяким фінансово-політичним кланам, чиї лідери зустрічаються у Києві в дорогих ресторанах, попивають каву і їдять салатики за 800 гривень, вирішуючи кому яка область належить. Мій вихід зі Свободи – це сигнал не тільки для лідерів “Свободи”, а й опозиції в цілому, від тисячі свободівців", - йшлося у заяві Назара Горука.

В свою чергу, Чернівецька облорганізація ВО "Свобода" висловила здивування масштабною і скоординованою інформаційною кампанією, яка супроводжувала рядову подію внутрішньопартійного життя – вихід з партії колишнього керівника Чернівецької міської організації ВО "Свобода" Назара Горука. «Наголошуємо, що вступ у партію та вихід з неї – це добровільний крок кожного громадянина і немає жодних підстав робити з цього подію мало не всесвітнього масштабу. Тим більше, що понад рік часу Назар Горук не брав практичної участі в житті партії, а тому вести мову про якесь неординарне значення вказаної події на партійну структуру та діяльність ВО "Свобода" не маємо підстав», - зазначалося у відповіді ВО «Свобода».

Як стало відомо БукІнфо, обласна прокуратура тримає хід розслідування побиття депутата облради Горука на окремому контролі.

Джерело: molbuk.ua, chas.cv.ua та bukinfo.com.ua

Фото газета "Час"

1


КОМЕНТАРІ (1)

зніміть в настройках приватність відео бо воно не програється

Адмін: вже ніби має показувати)))

avatar

читач сайта

29 серпня 2013 13:05