Горда з 'Чернівцігазу' не наважився безпідставно позбавити чернівчан газу

Горда з "Чернівцігазу" не наважився безпідставно позбавити чернівчан газу

23.11.2021, 21:28

За наявності двох гілок газогону -  від газорозподільної станції (ГРС) в селі Топорівці Новоселицького району та з івано-франківського напрямку від ГРС "Шубранець" - "Чернівцігаз" не наважився позбавити чернівчан газу.

Про таку можливість у компанії повідомили напередодні. Інформація від "Чернівцігазу" про можливе відключення споживачів від газу, з цинічною порадою городянам, які мешкають переважно у багатоквартирних будинках, поклопотатися про альтернативні види опалення, з'явилося 22 листопада на офіційному сайті компанії.  

Тільки сьогодні стало відомо, що аварійна ситуація -  витік газу - виникла на підвідному підземному газопроводі високого тиску, що проходить від ГРС Шубранець до м. Чернівці. Витік нібито зафіксувала мобільна лабораторія під час планового обстеження газових мереж 22 листопада.  

Цим газопроводом, який пролягає через наводнену заболочену місцевість, здійснюється розподіл газу до м. Чернівці (102 тис. споживачів газу), а також населених пунктів Шубранець, Горішні Шерівці, Задубрівка, Малий Кучурів та Васловівці (ще 2,3 тис. споживачів)

Проведення робіт по усуненню витоку газу шляхом встановлення бандажу супроводжувалося пониженням тиску в мережі, однак споживачі цього не відчули, адже газ надходив до міста через резервну другу гілку підвідного газопроводу. Заміну пошкодженої ділянки газопроводу відклали до настання сприятливих умов. 

"Чернівцігазу" справді було би дуже складно пояснити відключення цілого міста від газопостачання за наявності альтернативної труби. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газові пірати спробують взяти у заручники Чернівці і чернівчан

 Чернівцям підкладуть газову милицю

1