Голих і босих депутаток силою викинули від Тимошенко

Голих і босих депутаток силою викинули від Тимошенко

18.01.2013, 14:00

Соратниць Юлії Тимошенко, трьох народних депутаток викинули з поверху, де перебуває ув'язнена.

Про це "Українській правді" розповіла Олександра Кужель.

Близько 6:15 ранку "люди у масках увірвалися до кімнатки, де спали на підлозі троє народних депутаток від "Батьківщини" - Олександра Кужель, Тетяна Слюз та Людмила Денисова - і напівголих витягли із цієї кімнатки".

За словами Кужель, в цей час жінки спали, і лише вона чергувала. Депутатам навіть не дали забрати речі.
"Вчора прийшов до нас якийсь начальник служби і на факсовому папері зачитав якесь рішення і сказав, що пенітенціарна служба подає в суд.


Потім принесли якесь рішення Конституційного суду, яке було прийнято ще коли Шуфрич приковував себе в камері наручниками. Виявилося, до речі, що в цьому рішенні написано, що ми як народні депутати можемо перебувати в будь-якому приміщенні колонії, якщо пройшли обшук ", - розповіла Кужель.

"А сьогодні вранці приблизно о 6:30 до нас увірвалася юрба бритоголових хлопців без розпізнавальних знаків, з ними прийшов чоловік, який представився з виконавчої служби. Вони наспіх прочитали нам якесь рішення і просто викинули з приміщення. Нам навіть не дали одягнутися повністю. На нас не було капців і верхнього одягу. Нас брали по шість чоловік і просто винесли на асфальт. Весь цей час ми показували їм посвідчення народного депутата. Слюз довелося викликати швидку - їй погано ", - зазначила депутат.

Станом на 7:00 жінкам-депутатам вдалося повернутися на 9 поверх, де знаходиться Тимошенко, але до неї їх більше не пускають.

"Ми зараз повернулися на поверх до Юлі Тимошенко, але тепер уже її частина забарикадована. Що з самою Юлією Володимирівною, нам невідомо. Ми підозрюємо, що її таким же способом сьогодні можуть доставити в суд ", - зазначила Кужель.

Як відомо, 18 січня у Харкові має відбутися суд у справі Тимошенко.

Депутат Тетяна Слюз заявляє про нанесення їй тілесних ушкоджень при спробі викинути трьох депутатів з кімнати для побачень у лікарні Укрзалізниці.

Слюз викликала міліцію, повідомляє "Головне" з місця подій.

Депутат має намір подати заяву в правоохоронні органи за фактом нанесення їй тілесних ушкоджень.

Вона продемонструвала гематоми на тілі.

Крім того, за словами депутата Арсена Авакова, під час силової акції правоохоронці викинули не тільки жінок, але й речі екс-прем'єра.

За словами нардепа, була викинута куртка Юлії Тимошенко. Пізніше куртка була передана начальнику Качанівської колонії Ігорю Колпащикову, і той пообіцяв Авакову повернути одяг Тимошенко.

Юлія Тимошенко почуває себе погано і не може встати на праву ногу. Про це "Українській правді" розповіла народний депутат Олександра Кужель.

"Юлія Володимирівна почувається погано. Найголовніше - вона не може стати на праву ногу. Взагалі. Два рази на день їй дають знеболюючі таблетки. Весь медичний персонал ставиться до неї з великою повагою і пієтетом", - повідомила депутат.

Вона також розповіла подробиці їх відвідування Качанівської колонії, а також того, як утримують Тимошенко в лікарні.

 За її словами, в колонії "всі жінки щось шиють". "Вони кажуть, що обслуговують Барабашовський ринок. Для обліку всієї цієї продукції там працює близько п'ятнадцяти бухгалтерів ", - зазначила депутат.

За її словами, ні в одній камері вони не побачили відеокамер, в той час як у Тимошенко "все обладнання для відеоспостереження видно". Крім того, ні в однієї з жінок - навіть у смертниць - в камері не сидить цілодобово конвой, підкреслила Кужель.

"Потім нас пустили оглянути камеру Юлії Тимошенко і зустрітися з самою Юлією Володимирівною. Прохід на її частину - дійсно через відділення реанімації. Чомусь інше крило будівлі повністю перекрито", - розповіла депутат.

"У самій її палаті немає світла. На вікнах плівка, яка не пропускає світла взагалі - ні вдень, ні вночі. Такого у решти засуджених ми не бачили. У неї в камері три камери спостереження. Вони працюють вдень і вночі - це видно по і їх руху. Крім того, коли вмикається світло в туалеті - а це просто відгороджена частина, - в кімнаті починає блимати торшер ", - говорить Кужель.

Тимошенко думає, що і в туалеті теж є камери.

Потім депутати пішли в моніторингову - це там, де дивляться зображення з камер спостереження.

"Там брудно і накурено. І там постійно перебуває близько п'ятнадцяти чоловіків. Вони всі мають прямий доступ до моніторів камер спостереження, тобто вони бачать як вона, наприклад, переодягається. Але що цікаво, у моніторингової свій окремий вхід у будівлю. Тобто, нас наприклад перед тим як впустити обшукували і перевіряли документи, а туди може безперешкодно зайти будь-яка людина. І це ніде не буде зафіксовано ", - обурилася Кужель.

Весь цей час жінки-депутати провели разом з Тимошенко в кімнаті для побачень. "Це приміщення 3х2,5 метри. Душова, де раніше ночувала Юлія Тимошенко - не 30 метрів як вони розповідають, а 4,5 - ми це бачили самі", - підкреслила Кужель.

"Всі три дні нас не годували і не давали пити. Учора ввечері нам відключили воду в туалет. Ще через якийсь час виявилося, що у нас банально вкрали антену для телевізора - у нас пропав зв'язок із зовнішнім світом", - зазначила депутат.

"До речі, коли ми були у смертниць, там був ремонт. Запитали, що це, а нам кажуть: а їм ставлять плазмові телевізори. І ще: єдиний канал, який не працює у Тимошенко в камері - це ТВі", - розповіла Кужель.

Українська правда

Жінки-депутати Олександра Кужель, Тетяна Слюз та Людмила Денисова, які перебували в лікарні з екс-прем'єром Юлією Тимошенко, залишили приміщення у виконання рішення суду.

Про це заявив у п'ятницю вранці помічник начальника пенітенціарної служби Ігор Андрушко.

"Жінки-депутати залишили приміщення на виконання рішення Дзержинського районного суду Харкова. Вони були ознайомлені з цим рішенням", - сказав Андрушко.

Пізніше сайт Державної пенітенціарної служби оприлюднив рішення суду, на яке посилалися правоохоронці, які викидали депутаток.

"Суд ухвалив… вжити заходи по забезпеченню позову ЦКЛ Укрзалізниці до Кужель…, Денисової.. Слюз… шляхом видалення з відокремленого охоронюваного блоку дев'ятого поверху ", - сказано в документі.

При цьому на відсканованому документі вказано домашні адреси трьох депутаток.

 Кужель побоюється, що Тимошенко в п'ятницю спробують силою доставити на засідання суду.

Інтерфакс

Жінки-депутатки, які були у Тимошенко. Фото з Твіттера Андрія Шевченка 

1