Голову Незалежної медіа-профспілки здивували звинувачення під час зустрічі голови обласної ОДА з керівником «офіційних» профспілок

Голову Незалежної медіа-профспілки здивували звинувачення під час зустрічі голови обласної ОДА з керівником «офіційних» профспілок

02.08.2013, 19:45

Голову Незалежної медіа-профспілки Юрія Луканова здивували звинувачення, які прозвучали на адресу міжредакційного осередку НМПУ у Чернівцях під час зустрічі голови обласної ОДА з керівником «офіційних» профспілок.

«Офіційні» профспілки у плані захисту прав журналістів мають брати приклад з НМПУ – Юрій Луканов

Юрій Луканов під час семінару НМПУ у Чернівцях

«Закиди в тому, що профспілкою керує прес-секретар партії, не відповідають дійсності, – сказав пан Лукановв ексклюзивному коментарі «Ч», – Голова осередку Вадим Пелех колись справді був прес-секретарем однієї з партій (обласної організації «Фронту Змін» – прим. «Ч»), але це вже в минулому, і він зараз працює журналістом, як і більшість членів профспілки. Він навіть не є членом партії».

За словами пана Луканова, він теж колись створив і очолював прес-службу Народного руху України, але та давня робота не означає, що йому не можна тепер очолювати профспілку. «Членами нашої профспілки є носії різних політичних поглядів і є навіть члени партій, – але вони не переносять політичні дискусії в середину організації, – додав пан Луканов, – не нав’язують їй якусь політичну лінію. Їх об’єднує ідея захисту прав журналістів, захисту права на висловлювання своєї думки, навіть якщо не всі цю думку поділяють».

«Про невизнання Незалежної медіа-профспілки на міжнародному рівні, – сказав Юрій Луканов, – мені було тим більше дивно читати, бо НМПУ є членом Міжнародної федерації журналістів. На початку літа в Дубліні пройшов Конгрес МФЖ і я там не тільки представляв нашу профспілку, але й був одним з головних промовців там. Я доводив, що українські журналісти найактивніші на пострадянському просторі щодо захисту своїх прав, і навіть пропонував у Києві створити центр з розвитку медійного профспілкового руху. До мене, здається, дослухалися і вже робляться перші кроки в цьому напрямку».

Голова Незалежної медіа-профспілки висловив побажання, щоб «офіційні» профспілки у плані захисту прав журналістів брали приклад з НМПУ, яка є в цьому плані безкомпромісною і ніяких підігрувань владі собі не дозволяє.

Нагадаємо, 1 серпня крайовий намісник Михайло Папієв зустрівся з головою Федерації профспілок України Юрієм Куликом. За інформацією сайту ОДА, на зустрічі пан Кулик заявив, що міжредакційну організацію НМПУ в Чернівцях «очолюють прес-секретарі опозиційних політичних сил вашої області».

Як відомо, 18 липня було створено Чернівецьку первинну міжредакційну профспілкову організацію Всеукраїнської професійної спілки «Незалежна медіа-профспілка України». В Установчих зборах організації взяли участь 13 осіб, її очолив радіожурналіст, власкор Національного радіо України Вадим Пелех. Представником до Ради НМПУ висунуто журналістку газети «Версії» Маріанну Антонюк.

26 квітня Голова НМПУ Юрій Луканов проводив у Чернівцях семінар «Безпека роботи та юридичний захист журналістів. Профспілкові осередки як дієвий інструмент захисту прав журналістів».

1


КОМЕНТАРІ (5)

Папієв - повний тормоз. По-перше партії "Фронт Змін" немає вже більше 2 місяців. По-друге- прес-секретарем обласної організації "Фронт змін" останніх 2 роки була Вишневська Ірина. Що ще говорити, повний  тормоз наш ПАПАЙ.

avatar

ФЗ

02 серпня 2013 15:09

Суцільний наклеп на Вишневську, зведений її ворогами. Сказати, що останні два роки Вишневська Ірина була прес-секретарем Фронту змін - це все одно, що сказати, що вона повна дурепа і нічого не тямить в прес-секретарстві. Бо судять по роботі і її результатах. З іншого боку, це ж Вишневська довгі роки пре-секретарувала Федорука. Стоп. Якесь замкнуте коло. Залишимо тему, зумисне підкинуту попереднім ФЗ.

avatar

ЗФ

02 серпня 2013 22:55

avatar

Viktor Dovganyhc

02 серпня 2013 23:00

А Юрій тут нічого не зробить. Це так задумано - не ним. А тими, хто його використовує по повній, як кажуть, програмі. В усі кнопки.

avatar

Довганичу

02 серпня 2013 23:36

Ирония в том, что сегодняшние оппозиционеры - это ВЧЕРАШНЯЯ ВЛАСТЬ. Это те,кто грабил  нас с Калинки,Добробута,Гравитона. А сегодня пристроились депутатами ВРУ

avatar

Лазарь Пелехов

03 серпня 2013 01:43