Голову Чернівецької обласної ради не заарештували

Голову Чернівецької обласної ради не заарештували

13.02.2020, 18:14

Голові Чернівецької обласної ради Іванові Мунтяну, якого підозрюють у вимаганні 400 та отриманні 180 тисяч доларів хабара, обрали запобіжний захід у вигляді застави у 10 мільйонів гривень.

Текст ухвали під час судового засідання зачитав суддя Вищого антикорупційного суду.

Також на підозрюваного поклали низку зобов'язань. Зокрема, йому заборонили покидати Чернівці без відома слідчого. Він повинен здати всі свої закордонні паспорти. Також він повинен буде носити засіб електронного контролю.

Нагадаємо, прокурори вимагали арештувати Івана Мунтяна на 60 діб із правом внесення застави у 15 мільйонів гривень.

Крім того, Іванові Мунтяну заборонили спілкуватись із іншим підозрюваним підприємцем Юрієм Кушніром та свідками: Годнюк, Кобевко, Павелом, Фищуком, Морозом, Бережнюком, Остафійчуком, Чебаном, Кушнір Л.М., Кушнір М.Ю, Жаром, Нікулеском, Бойком, Маковецькою, Гливко, Березовським, Поклітаром, Гайничеру, Ковалем, Майданським, Ткачуком, Шевчуком, Білек, Мотуляком, Придієм, Семенюком та Фреєм.

Заставу Іван Мунтян або уповноважена ним особа повинна внести протягом найближчих 5 днів. Термін дії обов’язків, покладених судом, у разі внесення застави визначено два місяці з моменту внесення застави.

В разі, якщо підозрюваний не виконуватиме покладені на нього зобов'язання, то заставу конфіскують в дохід держави. А підозрюваному призначать більшу заставу або інший запобіжний захід. 

 https://acc.cv.ua/

1