«Головний ліфтер» Чернівців «злив» понад 360 тис. фірмі свого сина: 'Чернівціліфт' спростував порушення, виявлені фінінспекцією

«Головний ліфтер» Чернівців «злив» понад 360 тис. фірмі свого сина: "Чернівціліфт" спростував порушення, виявлені фінінспекцією

06.09.2013, 00:06

Комунальне підприємство «Чернівціміськліфт» Чернівецької міської ради внаслідок завищення підрядною організацією СРБУ «Ліфтсервіс» вартості та обсягів виконаних робіт з наладки ліфтів зайво сплатило 363,2 тис. грн.

Про це повідомляє Держфінінспекція.

Сім посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали ревізії передано до УМВС України в Чернівецькій області та про її результати поінформовано УСБУ в Чернівецькій області.

Кого саме притягнуто до відповідальності, не повідомляється.

Засновником приватного підприємства «Спеціалізоване ремонтно-будівельне управління «Ліфтсервіс» є Корній Вівчарюк, який з 1991 року є директором комунального «Чернівціміськліфту». Директором «Ліфтсервісу» є його син Ян Вівчарюк.

Як відомо, у лютому 2013 року Чернівецька міська рада планувала просити в уряду майже 10 мільйонів гривень – зокрема, на ремонт ліфтів. Тоді у проекті звернення йшлося про те, що із 529 ліфтів у Чернівцях 199 відпрацювали нормативний термін експлуатації – 25 років. А у квітні було прийнято рішення про розміщення реклами в чернівецьких ліфтах.

За матеріалами Наші гроші.

Джерело: Місто Ч

Спеціалізоване ремонтно-будівельне підприємство “Чернівціліфт” спростовує висновок фінінспекції, яка проведеною навесні ревізією виявило порушення на підприємстві. За даними ревізії, у 2010-2011 роках "Чернівціміськліфт" внаслідок завищення підрядною організацією СРБУ "Ліфтсервіс"вартості та обсягів виконаних робіт з наладки ліфтів зайво сплатило 363,2 тис. грн. Матеріали було передано до УМВС України в Чернівецькій області

- Жодних порушень при розрахунках з “Ліфтсервісом” наспавді не було, - розповів molbuk.ua директор підприємства “Чернівціліфт” Корній Вівчарюк. - Так слідче управління УМВС провело перевірку матеріалів фініспекції та закрило кримінальне провадження за відсутністю кримінальних правопорушень. Слідчі встановили, що насправді порушень кошторисів і перевищення витрат на проведення робіт не було. Крім того, “Чернівціліфт” довів свою правоту в суді. Там ми подали позов до господарського суду позов стосовно згаданої суми в 363 тисячі гривень і суд теж не виявив порушень умов угоди, твердий кошторис робіт не був перевищений. Таким було рішення Господарського суду Чернівецької області від 02.09.201? року.

1