Головний архітектор Чернівців, яка захищала скандальний кіоск на Театральній площі, написала заяву на звільнення (ОНОВЛЕНО)

Головний архітектор Чернівців, яка захищала скандальний кіоск на Театральній площі, написала заяву на звільнення (ОНОВЛЕНО)

14.06.2018, 13:35

У Чернівцях головний архітектор міста Наталія Хілько написала заяву на звільнення із займаної посади.

Про це чиновниця сьогодні повідомила у коментарі кореспонденту molbuk.ua

Вона зазначила, що написала заяву і наразі очікує на її погодження директором департаменту містобудівного комплексу й земельних відносин Ярославом Городенським.

За її словами, одна із причин – те, що днями були зареєстровані дві електронні петиції, в яких пропонується звільнити Хілько із займаної посади.

"Була зареєстрована одна петиція про моє звільнення. Тепер зареєстрували ще одну петицію про звільнення. Я не можу виступати проти громадськості, тому й написала заяву на звільнення. Петиція набере 250 голосів, бо вона за два дні набрала вже 160 голосів. Її повинні розглядати на сесії міської ради. А я не хочу витрачати на це стільки часу", - сказала головний архітектор, додавши, що заяву про звільнення вона написала ще 12 червня.

"Заява на столі у директора департаменту. 25 червня йду у відпустку, тож у начальства є час подумати", - зазначила вона. 

Іншою причиною свого звільнення Хілько називає галас довкола кіоску з продажу морозивом на Театральній площі.



"Я ще не вичерпала свій ресурс, у мене немає професійного вигорання. І мені шкода, що залишається багато розпочатих справ. Але поки що не маю наміру відмовлятися від звільнення. Я би хотіла, щоби ті люди, які створили прецедент для мого звільнення, вибачилися офіційно", - сказала Хілько.

"Я завжди говорила, що не треба мене поважати як жінку, як посадовця, але потрібно поважати посаду головного архітектора. Зараз кожен може зайти у мій кабінет, дозволити собі вирішувати справи на підвищених тонах, ображати мене", - додала вона.

Водночас вона висловила обурення через те, що упродовж останніх років на неї було вилито багато бруду.

"Мені соромно перед моїми рідними, перед батьками чоловіка. У чоловіка батько тривалий час працював головним архітектором Сокирян", - сказала пані Наталія.

"На жаль, у всій цій ситуації я не побачила підтримки від міської ради. Звичайно, мені соромно перед Олексієм Павловичем за ті фотожаби з кіоском, які виставили в Інтернеті. Я більше не хочу давати таких підстав. А це можна виправити лише своєю відсутністю на посаді", - повідомила головний архітектор міста.

Як відомо, Наталія Хілько була призначена головним архітектором Чернівців за результатами кадрового конкурсу 15 квітня 2015 року. До того часу вона працювала на п’яти різних посадах, які пов’язані із архітектурною діяльністю.

Міський голова Чернівців розкритикував зовнішній вигляд кіоску з продажу морозива, який розмістили на Театральній площі.

Про це він заявив сьогодні на своєму брифінгу в міськраді.

Він сказав, що вигляд кіоску "не є нормальним і його потрібно замінити".

"Цей кіоск — це ненормально. Я дав доручення на апаратній нараді заступнику Володимиру Середюку, щоби він разом з юристами вивчив питання, як проводився конкурс. І провів перемовини із власником цієї “жабки”, щоби він закупив більш європейську споруду, можливо, пересувну - для продажу морозива”, - зазначив Каспрук.

Як повідомила журналістам Інформаційного агентства АСС Наталія Патрабой, спеціаліст служби кадастру департаменту містобудування та земельних відносин, конкурсна комісія затвердила розміщення тимчасових пересувних споруд для торгівлі морозивом згідно із схемою, яку розробив департамент і затвердив виконавчий комітет ще у 2016 році.

За цим проектом розміщення тимчасових пересувних споруд у Чернівцях, конкурсна комісія щороку визначає, хто торгуватиме на цих місцях.

Два роки поспіль місце на Театральній площі не здавалось у тимчасове користування, цього року на конкурс подались три претенденти, каже Наталія Патрабой. Серед них виробник морозива «Беті айс» назвав найбільшу суму, тому його пропозиція розглядалась першою. І естетично ця споруда є найкращою з-поміж інших, зазначає чиновниця.

Підстав забрати МАФ немає, додає головна архітектора Чернівців Наталія Хілько. Тимчасовий кіоск з морозивом на Театральній площі пройшов усі погодження, відмови можуть викликати скандал з боку підприємців.  

«Румунська фірма, яка виробляє морозиво, спеціально для Чернівців розробила таку конструкцію, усього по місту розміщено 5 таких МАФів, підприємці отримали на це дозволи та сплатили усі кошти. Змінити таке рішення можна буде хіба що вже наступного року, якщо громадськість виступатиме категорично проти МАФу на Театральній площі», - зазначила Наталія Хілько. 

Нагадаємо, що у Чернівцях жителі вимагають від місцевої влади демонтувати скандальний кіоск з морозивом із Театральної площі, а причетних до видачі дозволу на встановлення його - покарати.
Каспрук обурився через скандальний кіоск у центрі Чернівців: «Його потрібно замінити»

 

Кіоск з морозивом, який опинився в епіцентрі скандалу в Чернівцях, був найкращим серед проектів, які пропонували для встановлення на Театральній площі.

Про це у коментарі кореспонденту molbuk.ua повідомила головний архітектор Чернівців Наталія Хілько, пише molbuk.ua

За її словами, влада дала дозволи на встановлення цієї малої архітектурної форми з морозивом у зв’язку з тим, що вона пройшла чесні та прозорі умови конкурсу.

"Я проти таких МАФів. За три роки не поставили жодного, навпаки боролися з ними. Але цього разу створили чесні прозорі умови для конкурсу. Вибрали найкращі варіанти з трьох пропозицій. Комісія не має права проектувати, а лише вибирати пропозиції", - сказала у коментарі molbuk.ua Хілько.

За словами чиновниці, кіоск з продажу морозива був створений спеціально для Чернівців. А парасоля є брендовим знаком, тому її не можна замінити. Щоправда, підприємець обіцяв прикрасити МАФ квітами, щоби він привабливіше виглядав. 

«Вибрали найкращий варіант»: чому скандал з кіоском із продажу морозива - це тиск на малий бізнес

Хілько розповіла, що подібна ситуація у Чернівцях була із кавомобілями. Свого часу вона сама і чимало чернівчан були проти цих конструкцій. Та завдяки конкуренції ситуація змінилася.

"Звісно, можна скасувати цю точку. Але тоді потрібно скасувати малий бізнес у Чернівцях. Так колись було з кавомобілями. Перші пропозиції кавомобілів — це були звичайні машини. Але з часом вони змінили свій вигляд. Нині розмальовують машини, як на вулиці О. Кобилянської, встановлюють цікаві конструкції, як біля корпусу університету на вулиці Кафедральній".

Вона додала, що спершу була категорично проти кавомобіля поблизу Палацу урочистих подій.

"Проте він приніс до міського бюджету 100 тисяч гривень. І загалом, з подібного бізнесу міський бюджет має майже півмільйона гривень на рік", - пояснила архітектор. 

Також чиновниця зазначила, що після скандалу з точкою продажу морозива вона попросила усі схожі конкурси транслювати онлайн, щоби чернівчани бачили, які пропозиції є, та які обирає комісія.

"Група чернівчан перейшла на особисті образи та приниження. Мене звинуватили у корупції та причетності до цього бізнесу. Хоча представник цієї фірми навіть не був у мене в кабінеті", - повідомила Хілько.

Раніше повідомлялося, що мешканці Чернівців  висловили обурення через встановлений на Театральній площі кіоск з продажу морозива.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (5)

видно румыны дали хорошего бабла.. куда она уйдёт? Городенский не отпустит такого великого архитектора, он без неё никак .

avatar

Куда

14 червня 2018 17:18

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Юра

14 червня 2018 18:47

Скромняжка "скільки хорошого було зроблено особисто мною")))))))))))) 

avatar

1

14 червня 2018 19:02

более безграмотного архитектора Черновцы не знали . Беги . Беги.

avatar

Федорук

15 червня 2018 09:06

завдячи м. порчук місто має таку архітекторку хілько !!! порчук дякуемо 

avatar

порчук

15 червня 2018 09:17