Голова Ради Федерації роботодавців Чернівецької області закликав обласну владу не уникати соціального діалогу

Голова Ради Федерації роботодавців Чернівецької області закликав обласну владу не уникати соціального діалогу

03.07.2015, 19:15

Відкрите звернення Голови Ради Федерації роботодавців Чернівецької області до соціальних Партнерів, працівників ЗМІ, усіх роботодавців краю

 Ознайомившись із листом першого заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Володимира Куліша та авторським коментарем до нього працівника місцевого інтернет-видання BukNews, змушені висловити офіційно свою позицію з цього приводу.

  1. Зазначений вище лист, отриманий Федерацією роботодавців області, сприйнятий громадською організацією області конструктивно, із розумінням необхідності консолідації зусиль усіх патріотично налаштованих Сторін на вирішенні складних соціально-економічних проблем, що накопичилися в силу як об’єктивних, так і суб’єктивних обставин. Насамперед, це - надання допомоги у працевлаштуванні «вимушених» переселенців зі сходу України, сприяння якнайшвидшій медичній та соціальній реабілітації воїнів та учасників АТО, збереження існуючих суб’єктів господарювання малого бізнесу тощо.

Це – обов’язок кожного патріота, коли державі загрожує небезпека!

  1. Стосовно стану соціального діалогу, то ми змушені висловити своє занепокоєння тим, що обласна влада продовжує уникати виконання безпосередніх вимог Закону України «Про соціальний діалог в Україні», в результаті чого Сторони соціального партнерства усунуті від участі у роботі обласної Колегії ОДА; умови Обласної тристоронньої соціально-економічної угоди та регламенту тристоронньої Ради, як наслідок - не було розглянуто на засіданні Ради та не взято до уваги висновки експертів ФРЧО щодо ряду обласних соціально-економічних програм, зокрема, було «протягнуто» через депутатську комісію та затверджено черговою сесією обласної ради «Регіональну програму підтримки розвитку малого підприємництва в Чернівецькій області на 2015-2016 р.р.», яка не тільки не відображає інтереси малого бізнесу, але й фактично призводить до ліквідації державної організації Регіонального фонду підтримки підприємництва по Чернівецькій області.
  2. Ми змушені звернутися до шановних працівників ЗМІ із закликом висвітлювати матеріали, що стосуються питань соціально-трудових відносин, проблем ведення соціального діалогу в області, співпраці та членства громадських організацій у Національних об’єднаннях тощо, - об’єктивно, без політичної заангажованості та перекручування фактів, без спроб безпідставної компрометації. Ми готові до відкритого діалогу, бо твердо переконані: громада краю має право знати об’єктивну правду, а наше сьогодення чітко вимагає розставляти акценти у всіх подіях! Особливо обережно слід надавати оцінки тим, хто працює у соціальній сфері, освіті, медицині, підтримці діяльності малого підприємництва тощо!

Це справжні патріоти держави, люди, які самовіддано працюють, нехтуючи власними інтересами, для блага Вітчизни!

  1. Ми звертаємося до усіх роботодавців області, як членів нашої Федерації роботодавців, так і усіх інших суб’єктів господарювання, до Сторін соціального партнерства: своїми  скоординованими діями ми, як справжні патріоти України, здатні допомогти забезпеченню соціальної стабільності в області, працевлаштуванню усіх, хто шукає і потребує роботи, вирішенню нагальних потреб сотень людей, які чекають на нашу підтримку і допомогу!

 

Голова Ради Федерації

роботодавців Чернівецької області                         

Микола Бузинський

1