Голова облради Іван Мунтян спільно з головою ОДА Сергієм Осачуком взяли участь у першому засіданні Ради розвитку громад і територій під головуванням Президента України Володимира Зеленського

Голова облради Іван Мунтян спільно з головою ОДА Сергієм Осачуком взяли участь у першому засіданні Ради розвитку громад і територій під головуванням Президента України Володимира Зеленського

25.12.2019, 10:35

У вівторок, 24 грудня, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян спільно з головою Чернівецької ОДА Сергієм Осачуком взяв участь у першому засіданні Ради розвитку громад і територій, яке проходить у Києві під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

Серед питань, що розглядалися на засіданні, – зменшення платежів за комунальні послуги для населення, програми енергоефективності та забезпечення житлом учасників АТО/ООС та переселенців.

На початку засідання Ради Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності встановлення «справедливих тарифів».

«Ми знаємо, що ціна на газ зменшились на 30%, а тарифи, на жаль, ні. З Урядом обговорювали це питання і було доручено розробити механізм, який забезпечить, як ми це називаємо, «справедливі тарифи». Сподіваюсь, що на цьому засіданні Ради ми почуємо конкретні цифри та терміни – коли та наскільки зменшаться суми у платіжках українців. Не можуть сьогодні українські громадяни віддавати за комунальні послуги 50-60% заробітної плати», - зауважив Президент України.

ЧИТАТЕ ТАКОЖ: В уряді кажуть, що Каспрук має зробити знижку для чернівчан: в тарифі теплокомуненерго ціна газу врахована в розмірі 8300 грн, а фактично підприємство купує його за 6200-6100 грн.

Рада, як консультативно-дорадчий орган при Президентові України, була створена 18 грудня. Її мета - сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів влади з органами місцевого самоврядування в питаннях вироблення пріоритетів державної регіональної політики та механізмів сталого розвитку територіальних громад, а також для вирішення проблемних питань соціально-економічного розвитку міст і обласних центрів України.

- Радий був, серед іншого, поспілкуватися з народним депутатом минулого скликання від «ВО «Батьківщина» Олексієм Рябчиним - заступником міністра енергетики та захисту довкілля, - поділився деякими враженнями від заходу Іван Мунтян. - Обговорили особливості запуску роботи Фонду енергоефективності, безумовно, термомодернізація багатоквартирних будинків та зменшення платіжок українців зараз серед основних пріоритетів. Домовилася про повну співпрацю і підтримку в даному напрямку.

До складу ради увійшли: Голова Верховної Ради, Прем'єр-міністр України, керівник Офісу Президента, секретар Ради національної безпеки і оборони України, директор Національного інституту стратегічних досліджень, міністри та інші представники державних органів влади, а також голови облдержадміністрацій, облрад, мери міст- обласних центрів.

1