Голова фракції 'Батьківщина' в обласній раді Альона Гливко привітала відкриття Року  англійської мови в Чернівецькій області

Голова фракції "Батьківщина" в обласній раді Альона Гливко привітала відкриття Року англійської мови в Чернівецькій області

11.02.2016, 11:26

Враховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, які відкриває знання та використання англійської мови, забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору, на підтримку програми GoGlobal, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку, Указом Президента України №641/2015 від 16 листопада 2015 року, 2016 рік оголошено Роком англійської мови в Україні.

11 лютого 2016 року в рамках проведення Року англійської мови в Україні в Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» (м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 5) відбудеться урочисте відкриття Року англійської мови в Чернівецькій області.

Планується,  що  в  урочистостях  візьмуть  участь:  голова  обласної державної адміністрації Олександр Фищук, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Куліш, заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Руслан Сенчук, голова обласної ради Іван Мунтян, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Оксана Палійчук, представник Британської ради в Україні пані Корал Джордж, регіональний менеджер Корпусу Миру США в Україні Олег Cмійчик, волонтер Корпусу Миру США в Україні, яка працює в ЧНУ імені Ю. Федьковича, пані Лора Холл, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, органів управління освітою, представники професійних спілок працівників освіти, депутати обласної ради, керівники загальноосвітніх, професійно-технічних, позашкільних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації, провідні фахівці у галузі освіти, науковці та педагоги краю, а також учні, студенти, представники молодіжних та громадських організацій.

11 лютого 2016 року о 14.00  у приміщенні Чернівецької обласної універсальної бібліотеки імені Михайла Івасюка на базі  бібліотечного ресурсного центру «Вікно в Америку», який діє зі підтримки Посольства США в Україні, відбудеться Урочиста Академії в рамках відкриття Року англійської мови у Чернівецькій області

У засіданні  візьмуть участь аташе з питань преси, культури і освіти Посольства США в Україні  Валорі Лі, представник головного офісу Національної програми вивчення та популяризації іноземних мов в Україні «GoGlobal» Любов Залюбовська, представники крайової влади, волонтери бібліотечного ресурсного центру «Вікно в Америку»,  регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та центрів по вивченню іноземних мов у місті  Чернівцях.

- Сьогодні я мала приємність бути запрошеною на відкриття оголошеного Президентом року англійської мови в Чернівецькій області як людина, яка досягла успіху завдяки знанню англійської, - прокоментувала  відкриття Року англійської мови в Чернівецькій області голова фракції ВО "Батьківщина" в обласній раді Альона Гливко. - Я дуже вдячна організаторам за прекрасну можливість, але на перевеликий жаль змушена сьогодні бути у відрядженні, про що дуже шкодую, оскільки англійська мова насправді у свій час відчинила мені двері в життя.

Вона навчила мене, що якщо вчитися і працювати над своїми знаннями, можна досягти успіху і отримати результат, якого прагнеш, незважаючи на обмежені стартові можливості типової української родини. Так склалося, що писати англійською мене навчили перш, ніж писати українською в англомовній приватній School of tomorrow. Згодом, я була переможцем всеукраїнських олімпіад з англійської мови, захищаючи честь цілої Буковини, коли навчалася у 4 гімназії.

Знання мови мені дало шанс стати стипендіатом освітньої програми Уряду США FSA FLEX (Freedom Support Act - Future leaders exchange program) та провести 10ий навчальний рік школи у Сполучених штатах, що повністю змінило мій світогляд і наштовхнуло на думки спробувати щось змінити в рідній країні, відповідно до того, що я побачила за океаном. А вже в університеті, навчаючись на факультеті історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ знову відбути на піврічне стажування в Northern Nevada University та отримати унікальну можливість попрактикуватися у виборчій кампанії одного з кандидатів до Конгресу.

Вже на четвертому та п'ятому курсах університету я могла себе повністю фінансово забезпечити завдяки праці на трьох роботах, однією з яких була робота перекладача Смайлик «smile»

Нині я вільно спілкуюся англійською із сенаторами та конгресменами США, які приїздять до України, кореспондентами BBC та CNN, регулярно зустрічаюся із представниками міжнародних місій OSCE, Peace corp volunteers та ін. 

Завдяки знанню мови та налагодженим контактам під час роботи у Службі автодоріг, співпрацювала із міжнародною федерацією інженерів FIDIC, яка складається із членів 97 країн світу.

Сьогодні я маю змогу регулярно брати участь у семінарах таких міжнародних інститутів як Robert Shuman Institute та зустрічах депутатів Європейської народної партії, до якої входить і Батьківщина.

Ну і насамкінець знання англійської мови ще й дозволило мені з легкістю вивчити німецьку та почати самостійно вчити французьку мови.

Словом, знання іноземної мови, а якщо це мова міжнародного спілкування - англійська - відчиняє двері у світ із безліччю можливостей. Для українця, направленого на євроінтеграцію, який прагне бути гідним представником своєї країни у світі і спілкуватися з ним на рівних - знання англійської мови це необхідність. Тому має стати пріоритетом, особливо для молоді, - переконана депутат Чернівецької обласної ради Альона Гливко

1


КОМЕНТАРІ (6)

То Альонка не тільки румунською розмовляє, вона ще і дує.

avatar

Ха.

11 лютого 2016 10:09

Розумна дівчина. Побільше б такої молоді в політиці. Бо ці старі хрущі вже зажовбали

avatar

11 лютого 2016 10:28

Так воно вже вилізло з підпілля?

avatar

альоні

11 лютого 2016 10:59

Хоч би вже Батьківщина не позорилась зі своєю Альонкою.

avatar

бют

11 лютого 2016 12:04

Спецлужби Румунії вимагають знання не тільки румунської, а й англійської мови, от вона і старається, але на Буковині ця Альона досягла "успіху" не тільки завдяки знанню англійської мови...

avatar

правда

11 лютого 2016 12:07

Майбутнє України за такими людьми. Молодчина Альона. Ось із таких людей повинна брати приклад молодь.

А ще пані Альона як депутат обласної ради виясніть яка нечисть профінансувала та розповсюдила на рекламних плакатах міста до відкриття року англійської мови плакат "Без англійської можна жити". Дійсно можна, але із почуттям меньшовартості. У радянському союзі за кордон людей із знанням іноземної мови практично не відпускали. Тільки останнім часом люди зрозуміли, що знання будь якої іноземної мови це не спеціальність, а духовна необхідність.

avatar

Чернівчанин

11 лютого 2016 22:49