Голова Чернівецької ОДА заборонив своїм заступникам напряму звертатися до Порошенка, Парубія, Гройсмана і народних депутатів України

Голова Чернівецької ОДА заборонив своїм заступникам напряму звертатися до Порошенка, Парубія, Гройсмана і народних депутатів України

04.04.2018, 22:15

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук підписав розпорядження, яким доповнив пункт 51 Інструкції з діловодства в Чернівецькій обласній державній адміністрації. 

Згідно із запропонованими доповненнями, "документи, що надсилаються до Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, Адміністрації Президента України, а також адресовані народним депутатам, підписуються головою Чернівецької обласної державної адміністрації або заступником голови обласної державної адміністрації, який виконує його обов'язки". 

Експерти пов'язують цю ініціативу, яка суттєво уповільнює і подекуди навіть паралізує роботу обласної влади, позбавляє заступників губернатора робочих існтрументів тощо, з наміром голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука одноосібно контролювати комунікацію виконавчої влади краю з центральними органами влади.

Поінформовані про стиль роботи голови Чернівецької ОДА джерела повідомляють, що деякі документи по кілька місяців чекають на підпис його у кабінеті. Отримати необхідний підпис часто можна тільки після особистого спілкування з Олександром Фищуком. Така практика несе у собі корупційні ризики, - кажуть експерти.  

Причиною також може бути бажання Фищука спрямовувати на розгляд центральних органів влади проекти документів, які було прийнято в обхід існуючій процедурі ухвалення рішень, відображають його особисту  та групи осіб, яка за ним стоїть, точку зору. 

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

    У меня и у многих буковинцев есть немало вопросов по работе О. Фищука. А, что хорошего сделал голова облсовета И. Мунтян и его заместители?...

     Да, НИЧЕГО ХОРОШЕГО НЕ СДЕЛАЛ!

И НЕ МОГ СДЕЛАТЬ, В ВИДУ СВОЕЙ ИНТЕЛЛЕКТУАЛЬНОЙ НЕДОСТАТОЧНОСТИ.

      Да, и помощников с достаточным умственным развитием у него тоже нет. А на свою посаду (заместителя МунтянаВ. Мельничук попал по договорняку с И. Мунтяном, так же, как и 1-й его зам. И. Маковецкая - представитель Радикальной партии О. Ляшка. Всё это мы называем политической проституцией.

       Вот такие люди управляют нами. И виноваты в этом мы сами, избирая их в органы власти!!!

  Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

095-474-37-54 

avatar

Геннадий

05 квітня 2018 10:38