Голова Чернівецької обласної ради привітав Ірину Лоредану Стенкулеску з початком дипломатичної каденції Генерального консула Румунії в Чернівцях

Голова Чернівецької обласної ради привітав Ірину Лоредану Стенкулеску з початком дипломатичної каденції Генерального консула Румунії в Чернівцях

17.01.2019, 20:13

Перша протокольна зустріч з новопризначеною Генеральним консулом Румунії в Чернівцях пані Іриною Лореданою Стенкулеску відбулася сьогодні, 17 січня. 

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян привітав з початком дипломатичної каденції новопризначеного Генерального консула Румунії в Чернівцях пані Ірину Лоредану Стенкулеску, яка навзаєм передала екзекватуру (дозвіл) Міністерства закордонних справ України на виконання своїх обов’язків на території свого консульського округу.

- Наголосив, що румунська громада традиційно відіграє помітну роль в економічному, соціальному, культурному та духовному житті нашого краю, а її найкращі представники репрезентують Буковину, як наміжрегіональному, так і на загальнодержавному та міжнародному рівнях, - сказав Іван Мунтян. -  Також відзначив, що у нас була доволі хороша співпраця попереднім Генконсулом Румунії в Чернівцях – пані Елеонорою Модован, яка завжди була бажаною гостею на численних офіційних та громадських заходах. Відповідно, висловив сподівання на те, що ця взаємокорисна співпраця триватиме й надалі.

- При цьому додав, що особливі надії ми покладаємо на всебічне сприяння з боку румунської дипломатичної місії в Чернівцях у реалізації існуючих двосторонніх домовленостей, а також у підготовці та спільному виконанні транскордонних проектів, які мають за мету соціально-економічний та культурний розвиток Чернівецької області та сусідніх повітів Румунії.

- Насамкінець подякував пані Стенкулеску за незмінну підтримку керівництва та народу Румунії незалежності, територіальної цілісності та європейського курсу України, та зазначив, що лише спільними зусиллями ми зможемо забезпечити мир та безпеку у спільному європейському домі.

У свою чергу пані Ірина Лоредана Стенкулеску подякувала за гостинність та запевнила у своїй готовності надавати необхідну підтримку реалізації нових та започаткованих раніше ініціатив у сфері транскордонної та міжрегіональної співпраці, сторонами якої є Чернівецька область та сусідні повіти Румунії. Також пані Генеральний консул запевнила у тому, що Румунія, яка 1 січня цього року розпочала головування у Раді Європейського Союзу, робитиме усе залежне для просування європейської інтеграції України.

1