Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь в обговоренні Національної транспортної стратегії на період до 2030 року

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь в обговоренні Національної транспортної стратегії на період до 2030 року

18.05.2018, 09:00

Презентація концепції Національної транспортної стратегії на період до 2030 року за участі заступника Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктора Довганя відбулася сьогодні, 17 травня, у м. Чернівцях. Участь в обговоренні пріоритетів стратегії, а також пропозицій щодо покращення транспортної інфраструктури та сполучення Чернівецької області з рештою регіонів України та  країнами Європейського Союзу, що можуть бути включені до інвестиційного плану останньої, взяв керівник представницької влади краю Іван Мунтян.

Так, посадовець запропонував Віктору Довганю включити до інвестиційного плану вказаної стратегії будівництво транспортного коридору «Балтійське море – Чорне море», окрема ділянка якого проходила б територією Чернівецької області, а також реконструкцію дороги на ділянках «Шепіт-Селятин» та «Селятин-Руська» з наступним переходом в Івано-Франківську область.

«Таким чином, за умови відкриття міжнародного пункту пропуску «Шепіт-Ізвоареле Сучевей» ми з’єднаємо українські та румунські Карпати коридором, наявність якого стане передумовою залучення значних зовнішніх інвестиції у розвиток Чернівецької та Івано-Франківської областей», – наголосив голова крайового парламенту Буковини.

Також Іван Мунтян поінформував Віктора Довганя про стан об’єктів транспортної інфраструктури області, пошкоджених повінню 2008 року, роботи з відновлення яких були призупинені через брак фінансування, та наголосив на важливості відповідних об’єктів.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

«На нарадах та форумах усіх рівнів за участю керівництва нашої держави не втомлююся розповідати про те, що після повені руйнівної 2008 року Путильський район фактично опинився в ізоляції. Адже до цього часу не завершено відновлення доріг та мостів, які роблять можливим його автомобільне сполучення із сусідніми районами області та регіонами України. До всього, на превеликий жаль, така ситуація гальмує соціально-економічний розвиток гірських регіонів нашого краю», – відзначив Іван Мунтян.

Відтак, голова Чернівецької обласної ради взяв участь у протокольній зустрічі з Державним секретарем Міністерства транспорту Румунії пані Марією Магдаленою Грігоре, присвяченій питанням розбудови транспортної інфраструктури та нарощенню транзитного потенціалу Чернівецької області та сусідніх повітів Румунії.

1