Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян привітав буковинських лісівників з професійним святом

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян привітав буковинських лісівників з професійним святом

15.09.2018, 09:19

На цьому наголосив голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян, звертаючись із вітальним словом до учасників урочистих зборів, що відбулися сьогодні, 14 вересня, в приміщенні Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка з нагоди Дня працівника лісу.

«Зелене золото» здавна є одним з головних багатств Буковини, предметом гордості нашого краю. Адже як і сотні років тому, так і нині ліс годує і дає роботу тисячам наших земляків. З приємністю хочу відзначити, що трудівники лісу Чернівецької області сумлінно виконують покладені на них і обов’язки. Відрадно й те, що незважаючи на непросте фінансово-економічне положення лісової галузі, лісогосподарські підприємства краю знаходять можливості допомагати нашим захисникам – учасникам бойових дій на Сході нашої держави та їх родинам. Розумію, що нині галузь переживає непрості часи. Власне, про це знають і депутати обласної ради, які позавчора на сесії вирішили звернутися до Верховної Ради України щодо внесення змін до положень Податкового Кодексу України, якими запроваджується новий податок для лісогосподарських підприємств за використання земель лісового фонду, а також до органів місцевого самоврядування Буковини з проханням не застосовувати непомірні ставки цього податку, що може направду знищити всю галузь», – відзначив Іван Мунтян.

Відтак, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток і підвищення ефективності лісового господарства краю посадовець нагородив лісничого ДП «Берегометське ЛМГ» Юрія Гавриляка та директора ДП «Путильський лісгосп» Петра Фрея, які є депутатів крайового парламенту Буковини, а також директора ДП «Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство» «Сторожинецький держспецлісгосп» Віктора Орендовича Почесними відзнаками Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною». Кращим представникам галузі Іван Мунтян вручив Почесні грамоти та годинники Чернівецької обласної ради.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1