Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян: Діяльність у сфері поводження з побутовими відходами необхідно врегулювати на законодавчому рівні

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян: Діяльність у сфері поводження з побутовими відходами необхідно врегулювати на законодавчому рівні

10.02.2016, 20:25

Сьогодні, 10 лютого, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь у спільному брифінгу народних депутатів України та засіданні круглого столу на тему: «Вирішення проблеми поводження з побутовими відходами в Україні. Регіональний аспект». Участь у заходах, що відбулися у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича, також взяли представники обласної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, експерти, а також гості із низки західноукраїнських областей.

Так, депутат Верховної Ради України Микола Томенко поінформував представників регіональних ЗМІ про перспективи реформування законодавчого регулювання діяльності у сфері поводження з побутовими відходами. «Депутати з різних фракцій розпочали досить непросту роботу, спрямовану на заповнення законодавчого вакууму, що утворився у сфері регулювання поводження з побутовими відходами. Нині в Україні налічується приблизно 33 тисячі несанкціонованих сміттєзвалища, площа яких дорівнює площі Чернівецької області. Тому, гадаю, ми повинні підійти до вирішення цієї проблеми максимально серйозно», – відзначив народний обранець.

У свою чергу народні депутати України Іван Крулько та Юрій Чижмарь презентували проект стимулювання використання побутових відходів як джерела вторинних матеріалів та альтернативної енергії, реалізація якого дасть можливість перетворити побутове сміття на джерело дешевої теплової та електричної енергії. «У Верховній Раді зареєстровані три законопроекти, ухвалення яких дозволить створити в Україні повноцінну галузь сміттєпереробки, що відповідатиме європейським стандартам, а також зміцнити енергетичну незалежність нашої держави», – наголосили у своїх виступах нардепи.

У свою чергу керівник представницької влади регіону пообіцяв максимально сприяти реалізації законодавчих ініціатив, спрямованих на покращення стану навколишнього природного середовища в Україні та на Буковині зокрема. «Неналежно врегулювана на законодавчому рівні діяльності у сфері поводження з побутовими відходами тягне за собою цілу низку екологічних та соціальних проблем, які з часом будуть загострюватися все більше. Ці питання потребують комплексного вирішення на рівні держави. Адже від цього залежить збереження навколишнього середовища та, зрештою, те, яким ми залишимо наш край своїм дітям та онукам», – підсумував Іван Мунтян.

1


КОМЕНТАРІ (1)

головним побутовим відходом на Буковині є Мунтян,і крапка!

avatar

покаїт

10 лютого 2016 18:34