Голова Чернівецької обласної ради дивується, чому уряд Яценюка не добудував перинатальний центр у Чернівцях

Голова Чернівецької обласної ради дивується, чому уряд Яценюка не добудував перинатальний центр у Чернівцях

27.09.2016, 02:14

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян відвідав міську дитячу лікарню і жорстко прокоментував деякі актуальні проблеми, які стоять перед медичною галузз. краю. 

Про це він написав на своїй сторінці у ФБ. 

На неодноразові звернення депутата обласної ради Аурела Рошки, який працює нейрохірургом у міській дитячій лікарні, відвідав цей медичний заклад. Поспілкувався з головним лікарем Сергієм Сторожуком та медперсоналом, ознайомився з умовами лікування пацієнтів закладу. На власні очі переконався, що вони дійсно одні з найкращих в області, обладнання – сучасне, колектив – дружний.

Втім є одна проблема: вже три роки у новозбудованому приміщенні дитячої лікарні функціонують відділення міського пологового будинку №1, які туди перенесли «ефективні менеджери», розпочавши будівництво обласного перинатального центру. Ідея, звісно, слушна, але от з реалізацією, м’яко кажучи, не пощастило.

Тому нині функціонування двох нібито споріднених, але в той же час суттєво відмінних медзакладів в одній будівлі породжує ряд незручностей.

Вислухав цікаву пропозицію Сергія Сторожука щодо врегулювання ситуації, який запропонував облишити реконструкцію будівлі пологового будинку, натомість побудувати перинатальний центр з нуля на території дитячої лікарні. Головний аргумент на користь цього – безпосередня близькість медзакладів один від одного, що допоможе зекономити час на транспортуванні новонароджених малюків, які потребують кваліфікованої допомоги в тому ж таки відділенні дитячої нейрохірургії. Слабке місце – хронічний брак коштів в галузі охорони здоров’я, який на жаль, не дозволить розпочати таке дорого вартісне будівництво.

Втім, проблема все одно потребує вирішення. Адже Чернівецька область – єдина в Україні, що не має перинатального центру. Депутати обласної ради вже зверталися до вищого керівництва держави з проханням про невідкладне дофінансування робіт з будівництва центру і будуть звертатися ще.

Дивує інше.

Чому це без перебільшення життєво важливе питання обійшов своєю увагою попередній уряд? Чому у бюджеті на 2015 рік взагалі не було передбачено коштів на реконструкцію цього об’єкту в той час як в інших регіонах будівництво подібних установ фінансувалося? Пригадую, що такій ситуації дивувався навіть колишній Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі, який перебуваючи в області з робочим візитом восени минулого року, запевняв, що кошти на завершення будівництва центру вишукають і цього року здадуть об’єкт в експлуатацію. Не так сталося, як обіцялося…

1


КОМЕНТАРІ (2)

Я бы  удивилась,  если бы  кто-то  назвал  хоть  одно  хорошее ,  что  дали  Черновцам  и области  Яценюк, Бурбак, Фищук, Федорук,..и вся  их банда. Урвать, украсть, вывезти  контрабандой, вырезать и  продать лес,...-это здесь, они  мастера!  А по  строительствам  в  области? Пока будет в ОГА работать  ПУРШАГА,  никаких строек  НЕ БУДЕТ.Бездельник  и  хапуга!

avatar

НВ

27 вересня 2016 11:35

Батькывшина Працюе 

avatar

Для НВ

27 вересня 2016 18:38