Хліб дорожчає через нестабільність ціни на борошно - чиновник

Хліб дорожчає через нестабільність ціни на борошно - чиновник

04.03.2015, 11:33

За два місяці борошно здорожчало удвічі

Одним з найважливіших чинників здорожчання хліба у буковинських магазинах є регулярне збільшення вартості борошна. А, як повідомив promin.cv.ua в. о. директора Департаменту агропромислового розвитку Чернівецької ОДА Василь Сандуляк, вартість хліба на 43% складається з вартості борошна. 

- Ціна на борошно поки що не стабілізувалася, а лише регулярно підвищується. Ще два місяці тому її ціна складала 3,76 грн. за кілограм. То зараз - 5,90. Тобто, якщо раніше хлібовиробники платили за тонну майже  4 тисячі гривень, то тепер - майже 6 тис. грн..

У свою чергу, на вартість борошна впливає вартість зерна. Наразі держава, а також хлібопекарні і виробники борошна користуються зерном, яке зібрали ще восени. Попри це, сьогонішнє зерно також не падає у ціні. За словами В. Сандуляка, на вартість зернових культур впливають чимало чинників, зокрема і військовий конфлікт на сході нашої держави. Також це подорожчання паливно-мастильних матеріалів та добрив. 

- Так, аміачна селітра з осені здорожчала більш як у два рази. Відповідно, зараз аграріям потрібно продати 3 тонни зерна, аби придбати тонну селітри, - розповідає В. Сандуляк.

Тож буковинцям, вочевидь потрібно не лише звикати до нових цін на хліб, але й готуватися до нових здорожчань.

Джерело: promin.cv.ua

Раніше ми повідомляли: 

На Буковині подорожчав хліб

 Хлібна монополія

1


КОМЕНТАРІ (3)

Ви що на всю голову шизануті? Яка нестабільність цін на муку? У нас в державних запасниках велика мільйони тон муки, а вони розповідають про нестабільність цін? Ви аморальні уроди. Ви гірше за Путіна. Знищуєте наш великий український народ. Хто дав вам право так знущатись над нами? Ми вас вибирали - ми вас і знищимо. Бог все бачить. І кожен буде відповідати перед Богом особисто. А там, як відомо, договоритись неможливо.

avatar

Костик Вадим

04 березня 2015 09:57

ви йобнулися сцуки!!!!!!!!!!!

avatar

кулявлобам

04 березня 2015 11:03

Уряд, який складається з неУкраїнців і Грузинів, на чолі з неУкраїнцем, неУкраїнець президент пішли у наступ на весь народ України! Вони діють як похоронна команда. Нагле підвищення цін на товари першої необхідності, ліки, енгергоресурси, продовольство, призведуть просто до вимирання такої нації, як Українець! Ми вже зараз на першому місті по смертності у Європі і на другому у світі. Ніяких реформ в державі не проводиться. Ці неУкраїнці називають реформами просте банальне підвищення цін і тарифів. Нами керують запроданці... Стає питання, що нам робити?

avatar

БУКОВИНЦІ

04 березня 2015 18:56