Гімну України виповнюється 150 років

Гімну України виповнюється 150 років

23.05.2012, 13:20

Верховна Рада України ухвалила постанову «Про відзначення 150-річчя з дня написання державного гімну України».

Як передає кореспондент УНІАН, за дану постанову проголосували 232 народних депутата із 292, зареєстрованих у сесійній залі.

В постанові зазначається, що 2012 року виповнюється 150 років з дня написання поетом П.Чубинським вірша «Ще не вмерла Україна», що став державним гімном сучасної України.

Постановою передбачено урочисто відзначити на державному рівні 150-річчя з дня написання гімну «Ще не вмерла Україна» поетом П.Чубинським.

Уряду рекомендовано у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення свята, забезпечити організацію тематичних виставок, присвячених історії державної символіки.

Державному комітету телебачення і радіомовлення України рекомендовано організувати показ тематичних теле- і радіопередач, присвячених національній символіці України та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів до 150-річчя з дня написання державного гімну України.

Також ВР запропонувала Українському державному підприємству поштового зв'язку "Укрпошта" видати серію поштових марок, присвячених до 150-річчя з дня написання державного гімну України.

1


КОМЕНТАРІ (2)

«Ще не вмерла» створив колектив авторів у складі: Микола Вербицький-Антиох, Тадей Рильський, Максим Свенцицький, Павло Чубинський.

Вірш «Ще не вмерла» був надрукований у журналі «Мета» № 4 за 1863 рік, за ним йшли три вірші Шевченка: «Заповіт», «Мені однаково», «М.Костомарову», і під всім цим було поміщено його (Шевченка) підпис. Тільки через це псевдоавторство Шевченка М.Вербицький створив знану тепер всіма мелодію до вірша! Як і до трьох інших віршів!!!

 

Особым знатокам мовы на уровне Кровосися

 

Все слова официоза про Шевченко лживы,

Юбилей поэта всем им – повод для наживы.

Как посмотришь, все готовы на него молиться,

А на делестолько фальши, лишь взгляни на лица!

 

Текст госгимна Украины тоже фальши веха,

Старше государства он на полтора то века!

Создан в память о Тарасе группою студентов.

А безмозглы депутаны спутали все енто.

 

И коль скоро двухсотлетний юбилей поэта,

Сообща нам всем подумать надо бы про это:

Чтобы все-таки в госгимне хоть строка – Тараса!

Заучите, кто не понял с первого то раза –

«Заповит» не выполняют только гондурасы!

avatar

Михайло

24 травня 2012 12:49

Якщо є такі, хто вважає, що я неправий, будь ласка, надсилайте зауваження, заперечення, коментарі на адресу [email protected]

avatar

Автор попереднього коменту

24 травня 2012 12:51