Георгій Філіпчук отримав вирок за виконання колегіального рішення Кабінету міністрів

Георгій Філіпчук отримав вирок за виконання колегіального рішення Кабінету міністрів

07.04.2012, 23:05

Екс-глава МЗС Володимир Огризко вважає переслідування чиновників уряду Юлії Тимошенко акцією зовнішніх сил проти євроінтеграції України.

"У мене таке відчуття, що хтось навмисно, цілеспрямовано веде до того, щоб остаточно поховати всі наші надії на те, що угода (про асоціацію між Україною та ЄС) було підписано і ратифіковано", - заявив Огризко в ефірі 5 каналу.

На його думку, "влада цього не розуміє, або не хоче розуміти, або просто грає в якусь незрозумілу гру для того, щоб нам, суспільству, говорити, нібито все нормально, а реально щоб ця угода не вступила в силу".

"Якщо подумати, кому не вигідно, щоб Україна була в Європейському союзі, то тут не треба бути академіком. На мою думку, зрозуміло, хто хоче нас бачити в Євразійському союзі, в Митному союзі", - зауважив екс-міністр.

Огризко також зазначив, що Георгій Філіпчук отримав вирок за виконання колегіального рішення Кабінету міністрів.

"Я пам'ятаю, як уряд колективно голосував, в тому числі, і за це рішення. Фактично, за те, що уряд прийняв рішення, сьогодні Георгій Філіпчук сидить у в'язниці. Я не знаю, чого можна тоді чекати далі", - сказав він.

Як повідомлялося, 5 квітня колишній міністр охорони навколишнього природного середовища Філіпчук був засуджений до трьох років позбавлення волі за перевищення влади.

ЛігаБізнесІнформ

Екс-міністр Мінприроди Георгій Філіпчук буде оскаржувати свій вирок щодо перевищення службових повноважень.

Про це повідомив адвокат Філіпчука Микола Шупеня в ефірі 5 каналу, коментуючи судове рішення від 5 квітня.

"Ми вважаємо,що державі не спричинено ніяких збитків. Ми підтверджуємо це наданими суду висновками судових експертів, в тому числі Інституту судових експертиз", - розповів він.

Адвокат уточнив, що наразі готує подання до апеляційного суду.

"Протягом року ні захист, ні він особисто не перетворювали дану справу в політичну. Його позиція полягала в тому, щоб чисто правовими засобами довести свою невинність у спричиненні збитків державі", - розповів Шупеня.

Відповідаючи на питання, чи буде Філіпчук подавати позов до Европейського суду з прав людини, адвокат запевнив, що будуть використані всі можливості.

"Обов'язково будемо доводити до логічного завершення. Звичайно, це не так швидко, але ми надіємось, що все таки в Україні знайдемо справедливе і об’єктивне рішення", - уточнив він.

Як відомо, 5 квітня екс-міністра Мінприроди Георгія Філіпчука, який працював в уряді Юлії Тимошенко, засуджено до 3 років позбавлення волі за перевищення влади.

Українська правда



КОМЕНТАРІ (1)

Отримав за зраду Вячеслава Чорновола, який привів Дьордія до ВР голого босого без копія, і невдовзі він став тушкою. зрадив своїх виборців, а це сотні тис громадян 205 округу, які обрали його саме тому що він був Рухоцець.

avatar

Патріот НРУ

08 квітня 2012 15:45