'Украв п’ять “швидких” із гумдопомоги': гендиректор обллікарні, якого підозрюють у зловживаннях, перебуває в чернівецькому СІЗО

"Украв п’ять “швидких” із гумдопомоги": гендиректор обллікарні, якого підозрюють у зловживаннях, перебуває в чернівецькому СІЗО

06.05.2022, 14:48

Гендиректор медичного закладу, який підозрюється у незаконному використанні гуманітарної допомоги, наразі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Про це molbuk.ua повідомили в обласній прокуратурі.

Сьогодні, 6 травня, йому обиратимуть запобіжний захід.

"Прокурор наполягатиме на триманні під вартою. Що стосується родича гендиректора медичного закладу, через якого одержав хабар. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру. Слідство триває", - зазначили у Чернівецькій обласній прокуратурі.

Раніше повідомлялося, що СБУ на Буковині викрила керівника медзакладу, який організував платні перевезення каретами швидкої допомоги. Також його викрили на вимаганні коштів із пацієнтів за перевезення на каретах швидкої.

ЗМІ повідомляють, що затриманим очільником медзакладу на Буковині, якого підозрюють у власному збагаченні за рахунок гуманітарної допомоги та вимаганні коштів із пацієнтів за транспортування каретами "швидких", може бути очільник Чернівецької обласної лікарні Сергій Бродовський.

Водночас у Чернівецькій обласній лікарні змінився керівник. Замість Сергія Бродовського обов'язки виконує Дмитро Домбровський.

 

 

Джерело: molbuk.ua

 

Нагадаємо, як повідомила речниця СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко, СБУ на Буковині викрила керівника медзакладу, який організував платні перевезення каретами швидкої допомоги.

Як з’ясували оперативники СБУ, гендиректор лікарні вимагав плату від хворих за перевезення автомобілями швидкої допомоги, що належать закладу. Це був, так би мовити, родинний «бізнес», оскільки водій – рідний брат зловмисника. Правоохоронці зафіксували факт вимагання 16 тис. грн від буковинця за транспортування його з Чернівців до Ужгорода і затримали родича посадовця після розрахунку за цю послугу просто на території лікарні.

В межах кримінального провадження, розпочатого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, посадовцю повідомлено про підозру.

Окрім того, триває розслідування щодо причетності цього керівника медзакладу та інших осіб до організації механізму привласнення гуманітарної допомоги, виділеної іноземними донорами для здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, цивільного захисту населення у зв’язку із збройною агресією рф проти України.

Спецоперацію з викриття протиправної діяльності проводили оперативники СБУ в Чернівецькій області спільно зі співробітниками Національної поліції за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

 



Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.   

 

1