Письменник з Донеччини написав трилер про Чернівці

Письменник з Донеччини написав трилер про Чернівці

25.03.2021, 15:17

«Гелтер Скелтер» Олександра Завари - відбірний український трилер, дія якого відбувається у Чернівцях наших днів.

Відбірний український трилер «Гелтер Скелтер» Олександра Завари, дія якого відбувається у Чернівцях наших днів. 

Чернівці. За сюжетом, кілька років тому, влітку місто сколихнув ряд химерних смертей. Між ними не так вже й багато спільного, окрім того, що усі жертви студенти-другокурсники чернівецького вишу. Полісмени ніяк не пов’язують їх одне з одним, оскільки такий різношерстий контингент мало що поєднувало б насправді — мотиви для серійного вбивці нульові. Всі, до кого ще не дісталась рука вбивці, вважали, що вся справа у невинних пустощах. На вечірці в честь екватору в одній з кімнат гуртожитку хмільні студенти провели ритуал — викликали гоголівську Панночку, щоб та здійснила їх найзаповітніші мрії. Ціною їхніх життів. Та чи справді справа у Панночці? Може усе набагато реалістичніше й заплутаніше?

«Гелтер Скелтер» — нова книга Олександра Завари, письменника, чий роман «Песиголовці» був відзначений критикою й читачами. Прозаїк успішно поєднує горор із елементами психологічного трилера, при цьому його молоді герої переконливі, атмосфера оповіді глибоко реалістична, а вдала гра з літературними алюзіями розширює простір оповіді. Звичайний університетський гуртожиток, звичайні студенти, але на цьому тлі розігрується драма, що викликає морозний жах і до останньої сторінки тримає читача в неймовірному напруженні. Хто ж стоїть за серією кривавих злодіянь?  

ПРО АВТОРА

 

(20.11.1983) — український письменник, публіцист, критик і музикант.

У видавництві  “Фабула” нещодавно вийшов його новий роман “Гелтер Скелтер”.

Народився 1983 року у Великій Новосілці (Донецька область). З 2001 року і дотепер живе в Мелітополі. У 2006 році закінчив філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

Після закінчення вишу працював журналістом, оператором ефіру і ді-джеєм у філіях радіостанцій “Радіо 5”, “Ретро ФМ”, “Ера ФМ”, “Ностальжі”. З 2006 до 2009 року Завара був сценаристом і ведучим авторської програми “Проект «Заварка»”, що знайомила слухачів із альтернативною музикою і культурою. У 2008 році програма перетворилась на літературний проект.

Від 2013 року і дотепер Олександр — рецензент, постійний член журі конкурсів короткої прози.

Писати прозу автор почав не одразу, віддаючи перевагу віршам.  У 2002—2004 роках був фронтменом й автором пісень гурту «2XL». Гурт працював у жанрах хіп-хоп і рок-н-рол. З 2006 року Олександр Завара почав писати есеї та коротку прозу, а з 2008 –  більш об’ємні твори в жанрах альтернативна проза, містика та горор.

2016 року Олександр Завара отримав четверту премію конкурсу видавництва «Смолоскип» за роман «Песиголовець».

На сьогодні видано чотири романи автора: «IQ = FAQ (Історія хворого розуму)» (2013), «Ката-Моргана (Апокаліпсис уже завтра)» (2014), «Песиголовець» (2017), «Гелтер Скелтер» (2019).

1