Газету 'Чернівці' ліквідують чи реорганізують? (оновлено)

Газету "Чернівці" ліквідують чи реорганізують? (оновлено)

24.11.2011, 19:45

Доля видання опинилася в руках депутатів.

На розгляд сьогоднішньої сесії міської ради було винесено питання про припинення діяльності газети "Чернівці" і муніципальної телерадіокомпанії "Місто". У зверненні колективу редакції йдеться про те, щоб реорганізувати згадані дві організації в одну під назвою "Інформаційно-видавничий центр "Чернівці". І тут думки депутатів розійшлися.

Олексій Каспрук запропонував або внести зміни до статуту, або ж зняти проект рішення на доопрацювання, оскільки ліквідація організації - справа доволі марудна і вимагає значних витрат. При цьому, процес супроводжується паперовою тяганиною. Більше того, О.Каспрук назвав подібні дії дурницею, однак, не без вигоди для "когось".

Пропозицію редакції газети (про реорганізацію) підтримав Василь Дутчак. Однак, "за" проголосували 28 присутніх у залі - відповідно, рішення не прийнято.

У свою чергу, Микола Воронка запропонував ліквідувати МТРК "Місто" і приєднати її до газети "Чернівці". Проте, і ця думка не здобула належної підтримки серед депутатів.

Отже, доля газети наразі залишається невирішеною. Можливо, до розгляду цього питання міська рада повернеться на наступних сесіях.

24 листопада, виповнився 21 рік з дня заснування газети «Чернівці» 

Чернівецька міська рада, благословляючи своє видання, поклала на нього відповідальні обов’язки – бути трибуною місцевої територіальної громади, перейматися болями й тривогами чернівчан, доносити правду про життя рідного міста. Працівники видання, на чолі з головним редактором газети «Чернівці» Василем Бабухом, залишаються вірними обраному шляхові й заслуговують на велику шану.

Секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, сьогодні, на початку 15 сесії VI скликання, привітав колектив муніципальної газети з річницею з дня заснування.

«Всі ці роки газета «Чернівці» об’єктивно інформувала населення нашого міста про діяльність міської ради та її виконавчих органів. Критичні публікації на сторінках газети є для нас стимулом для покращення своєї роботи у вирішенні нагальних питань життєдіяльності міста та соціально-економічних проблем чернівчан», – зазначив Віталій Михайлович.

Нині газета стоїть на порозі перемін, прагне постати перед своїми читачами ще цікавішою, змістовнішою , інформаційно насиченішею.

«І це не амбітні плани. Це вимога життя. І нові задуми нашому колективу по плечу – зауважив головний редактор газети Василь Бабух, – перебудовуючись, ми опираємося на мудрі поради, прислуховуючись до голосу територіальної громади».

Джерело: citi.cv.ua та сектор інформації та зв’язків з громадськістю міської ради 

Нагадаємо, що під час загострення протистояння між депутатським корпусом та екс-мером Чернівців Миколою Федоруком, яке завершилося усуненням останнього з посади, було створено кілька контрольних комісій. Одна з таких комісій займалася перевіркою, в тому числі діяльності газети "Чернівці". Причиною ревізії стало депутатське невдоволення тим, як тодішні прес-служба мерії та офіційний орган міськради висвітлювали конфлікт депутатів з мером. Проте щойно депутати досягли своєї мети, а Федорук позбувся посади про комісії, до яких  включали навіть журналістів, просто забули. Комісія, яка перевіряла роботу газети "Чернівці", ні перед своїми членами, ні перед депутатським корпусом не звітувала.