Газета 'Час' і журналіст Наталя Брянська виграли апеляцію

Газета "Час" і журналіст Наталя Брянська виграли апеляцію

30.07.2014, 20:48

Апеляційний суд Чернівецької області задовольнив скаргу газети "Час" про скасування рішення Першотравневого районного суду Чернівців про спростування інформації, яка стосувалася резонансного вбивства у "Графській садибі".

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua

У середу Апеляційний суд Чернівецької області розглядав скарги газет "Час" та "Буковина". Позивач Рустам Агаларов судиться з чернівецькими друкованими ЗМІ через висвітлення, на його думку, недостовірних відомостей.

Слухання справи газети “Час” закінчилося задоволенням апеляційної скарги щодо скасування рішення Першотравневого районного суду про спростування інформації по справі вбивства Савки в "Графській садибі". Перед Фемідою відповідали представники автора статті “Незавершена історія чужого вбивства” Наталії Брянської. Відповідачі при захисті опиралися на суспільний інтерес, дослівне відтворення повідомлень фізичних осіб ( п. 3 ст. 42 ЗУ "Про друковані ЗМІ в Україні") та оціночні судження. Суд задовільнив апеляційну скаргу газети "Час": скасування рішення Першотравневого районного суду м. Чернівці від 18 червня 2014 року. У задоволенні позову Агаларова щодо недостовірних відомостей суд відмовив і забов’язав позивача сплатити 121 грн. 80 коп. на судові витрати відповідача.

Слухання апеляційної скарги газети "Буковина" перенесено на 13 серпня через клопотання головного редактора Анатолія Ісака, в якому він посилався на погане самопочуття і душевне занепокоєння. Нагадаємо, раніше газета "Буковина" програла суд, але не надрукувала спростування. Через невиконання рішення суду редакція має сплатити 20 тисяч гривень. Проте це рішення вона оскаржує, тому що засідання суду відбувалися без автора статті "Убивць з Азербадйжану випустили на волю" В’ячеслава Мигалюка, який під час першого слухання не знаходився на території України, а на друге засідання не з’явився через стан здоров’я. На думку головного редактора Анатолія Ісака, ці причини - вагомі, тому є шанси на задоволення апеляційної скарги.

Нагадаємо, 10 липня слухалася справа Агаларова проти газети "Версії", але за клопотанням відподача про обов`язкову присутність у суді свідків судом оголошена перерва до 4 вересня поточного року.

За матеріалами molbuk.ua

1