Газ, нафта, КГБ, попи?, вино, сигарети, діаманти…

Газ, нафта, КГБ, попи?, вино, сигарети, діаманти…

21.01.2012, 04:00

   Так, так! Саме такий ряд “діянь” вимальовується, коли аналізуєш життєвий шлях окремих попів-батюшок, які не цураються небогоугодної діяльності і тут же повчають “темні”, народні маси, щоб вони жили за Законами Божими.

   У людей, які вірять у Господа Бога і стараються жити за його заповідями, може виникнути запитання: а що спільного може бути між священнослужителем і торгівлею сигаретами, вином, діамантами та іншими речами, які не мають жодного відношення до Церкви? На жаль, така спільність є.

   Отже – факти. Цитую: “ 1997 року російський інформаційний простір сколихнула серія скандальних розслідувань журналіста Сергія Бичкова, опублікованих у газеті “МК”. Саме ця людина вперше насмілилася відкрито заявити:Російська Православна Церква  “ приторговує ” контрабандними сигаретами й має від цього сотні мільйонів доларів прибутку! А провадить активну комерційну діяльність Відділ зовнішніх церковних зносин, який на той час уже кілька років очолював авторитетний митрополит Кирило. Власне, своє особливе становище серед вищих церковних служителів Володимир Гундяєв (справжнє ім’я теперішнього патріарха) і заслужив завдяки організації бізнесової діяльності ВЗЦЗ ”.

   Ось таке поєднання: Відділ зовнішніх церковних зв’язків Московської Патріархії і торгівля сигаретами. 

    Йдемо далі: “ Офіційна версія РПЦ така: на початку 90-х митрополит Кирило звернувся до німецьких підприємців із проханням надати Церкві гуманітарну допомогу. І ті нібито швиденько погодилися “подарувати” РПЦ товари, які не могли реалізувати в Європі. Натомість Церква на чолі з Патріархом Алексієм ІІ домовилася з президентом Борисом Єльциним, щоби ці пожертви завозилися до Росії без мита. Держава виділила Церкві квоти, і таким чином священнослужителі здобули можливість продавати гуманітарну допомогу на території Росії та отримувати непоганий дохід для розбудови Церкви.  Натомість ще “занадто” вільна на той час російська преса писала інакше. Безмитне ввезення Церквою продукції і продаж на території Росії – це цілком продуманий бізнес. Сукупний оборот контрабанди, що був реалізований через церковні схеми впродовж десяти років, за підрахунками, перевищив 8 мільярдів доларів. Отака гуманітарочка!”

   А тут уже спостерігаємо “незалежність” Російської Православної Церкви від Російської держави.

   Та й КДБ не стоїть осторонь: “ Тільки від отруювання населення Росії махоркою – продажу “гуманітарного” тютюну – у 1995 році Відділ зовнішніх церковних зносин одержав 75 мільйонів доларів! Про це у своїй праці “Історичний шлях православного талібанства” 2002 року писав ще один дослідник комерційної діяльності РПЦ – священик, правозахисник і політичний діяч отець Гліб Якунін. Його аналіз офіційних документів держави та Церкви шокує: загалом тютюн становив 42% так званої гуманітарної допомоги. Всеросійська надзвичайна комісія, підрахувавши втрати країни від митних пільг РПЦ за 1994 – 1996 роки, дійшла висновку, що вони становили майже 33 трильйони рублів! 18 липня 1996 року влада скасувала ті пільги, однак 12 вересня 1996-го уряд РФ дорученням №ВЧ-П2-3/1286 повернув їх бізнесменам від Російської Православної Церкви. Допомагали, скажімо, колишні агенти КДБ. Наприклад, один із радників керівника ВЗЦЗ, так званий професор богослов’я Валерій Лебедєв – у минулому генерал-майор, заступник голови КДБ Володимира Крючкова, звільнений з органів 1991 року. А сестра Володимира Гундяєва Лідія Леонова стала засновницею і власницею близько 300 тютюнових структур! До речі, сигарети поставляла не якась незрозуміла фірма з “випадковими” залишками на складах саме такої продукції ( у чому Кирило намагався переконати Архиєрейський собор), а один з гігантів світової тютюнової промисловості – компанія “Філіп Морріс Продактс Інк.” Митні документи тих років свідчать, що Церкві надходили сигарети найрізноманітніших марок. Йшли вони зі Швейцарії, з міста Базеля, Гютерштрассе,133. На інших митних документах читаємо: Виробник: RJR Tobacco (США). Продавець: ВЗЦЗ Московської патріархії. Навіть вказана адреса великогуртового сигаретного складу: м. Москва, Данилівський вал, 22, Данилів монастир. А ось ще кілька цифр у митних документах: “Штаб гуманітарної допомоги Російської Православної Церкви при Відділі зовнішніх церковних зносин Московської патріархії зобов’язується здійснити фактичне увезення до Російської Федерації товарів, що підлягають маркуванню, відповідно до митного режиму випуску до вільного обігу тютюнових виробів, у кількості 96.591.000 пачок сигарет, помістити їх на АТЗТ “Павелецька”… гарантійне зобов’язання ВЗЦЗ МП на суму 15.840.924 екю ”. 

 

    Шокує?! Ось ще: “Продаж сигарет та іншої “гуманітарної допомоги”, зокрема вина, давав колосальні прибутки, отож постало питання: де зберігати гроші? Тому 30 червня 1993 року ВЗЦЗ РПЦ за підтримки Смоленської і Калінінградської єпархії, Калузької і Борівської єпархії, Костромської єпархіїі і Всецерковного православного молодіжного руху створили Акціонерний комерційний банк сприяння благодійності та духовному розвитку Вітчизни “Пересвіт”. А проте жоден з-понад 140 єпархіальних архієреїв не підтвердив, що ВЗЦЗ скеровував які-небудь кошти на відновлення зруйнованих храмів і монастирів! Зате, як подейкували “злі” язики, митрополит Кирило у ті часи дістав у використання два літаки. Один, невеликий – для польотів у Смоленськ і Калініград, а другий – для польотів за кордон ”.

 

    І діаманти – тут, як тут: “ Один з найприбутковіших бізнесів митрополита Кирила у 90-ті роки – спільна діяльність ВЗЦЗ і АТЗТ “АРТГЕММА”. 17 грудня 1993-го вони уклали договір про створення нового підприємства, що спеціалізувалося на обробці й продажу діамантів. Для налагодження діяльності товариству стали у пригоді потужні особисті зв’язки митрополита Кирила в уряді й на митниці… У договорі застережено й розподіл прибутку: Товариство – 65%, дослідницький інститут – 20%, ВЗЦЗ – 15%. Як з’ясувалося пізніше з досліджень того ж Якуніна, тільки за 1994 рік  “АРТГЕММА” завдяки клопотанням митрополита Кирила отримала з “Роскомдрагмету”  алмазів на 6 мільйонів доларів! ”.

    Сама “скромність”, як того вимагає Слово Боже і духовний сан: “Вочевидь, дипломатичний талант Кирила та гроші, завдяки яким він може носити годинник Бріджит за 30 тисяч доларів, багато змінили. Обирали нового патріарха…вже не на Помісному Соборі, як попередника, а на Архиєрейському. Тобто без участі простих священиків і мирян. Тим часом, колишній співробітник КДБ агент “Михайлов” ( про що колись писав сам же Якунін), а тепер Патріарх Московський і всієї Русі їздить броньованим “лексусом”, працює у вкритих позолотою кабінетах і повчає “народ Святой Русі” у різних країнах, що орієнтуватися на Христа вірянам мало, треба – ще й на Москву. Та чи справді вірить тютюновий Патріарх, що й на небі повірять у чистоту його правди? ”

   Ці факти наведені в статті “Сигаретний Патріарх” (газета “Експрес”, №81, 29 липня – 5 серпня 2010р.).

   Недавній візит Глави Російської Православної Церкви на Буковину разом з цілим почтом нафтово-газових магнатів, роздача їм церковних нагород Московської патріархії ще раз підтверджує тісний зв'язок між газом, нафтою, вином, сигаретами, діамантами, КДБ(ФСБ), нинішньою українською (а по суті-неукраїнською) владою і окремими батюшками.КГБ (комітєт государствєнной бєзопасності,українською-КДБ)-репресивна структура СССР,а ФСБ (фєдєральная служба бєзопасності)-його російська правонаступниця.Правитель всія Росії  Путін, як виходець з КГБ і вірний послідовник Дзержинського, одного з організаторів і виконавців страшного більшовицького терору, в т.ч. і проти Церкви, маячить за спинами згаданих “діячів”. Та й попередник нинішнього Глави РПЦ покійний Патріарх Алєксій (Рідігер) був відомий серед “релігієзнавців” у цивільному, як агент “Дроздов” з 28 лютого 1958р.

 

    Ось на чому тримається т.зв. ”русскій мір” та хто є його апологетами. Такий мір нам не потрібен!

 

    Про це треба всім знати і пам’ятати. І іншим розказувати. Публічно! А не так, як деякі чернівецькі “протестувальники”, що вивішували у вікнах своїх офісів плакати, які окрім них самих і окремих перехожих ніхто й не бачив, а московські візитери – тим більше! Та й написане було щось нерозбірливе: чи то слава Російському Патріарху чи щось інше…А після цих “протестиків” хотять виглядати святішими за Московських Патріархів, хоча це неможливо, адже в радянський час більшість цих Патріархів, як і Путіна, “висвячували” на Луб’янці. Та…Якщо  “протестувальників” теж “висвячували” на тій же Луб’янці або в її українських офісах, то все стає зрозумілим.

 

    Повертаючись до газу, нафти, вина, сигарет, діамантів і батюшок, однозначно можна стверджувати, що Церква і торгашество – речі несумісні! Про це мають пам’ятати всі:олігархи київські,дніпропетровські, львівські,донецькі, магнатики чернівецькі,які нажили величезні статки шляхом різних оборудок і махінацій та сподіваються за гроші отримати прощення своїх гріховних діянь,а особливо ті, які носять сутани і називають себе слугами Божими. Бо не допоможуть їм брудні гроші, отримані від брудної торгівлі.                                                                                               

Адже Господь наш Вседержитель бачить все і воздасть всім по заслугах!

 Георгій Манчуленко