Галиць поставив чернівецькій ОПОРІ 16 питань, зокрема, про життєвий досвід і творчі креативні здобутки її членів

Галиць поставив чернівецькій ОПОРІ 16 питань, зокрема, про життєвий досвід і творчі креативні здобутки її членів

09.09.2012, 03:20

8 вересня на електронну скриньку Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА надійшов лист від депутата Чернівецької обласної ради IV скликання Галиця Георгія Костянтиновича із файлом, який він назвав Депутатським зверненням. У ньому Георгій Галиць вимагає від активістів ОПОРИ у 10-денний термін відповісти про джерела та обсяги фінансування організації, освіту, роботу її членів та кількість сплачених ними податків. Всього у переліку 16 питань. З початку активної фази компанії, нагадаємо, саме ОПОРА оприлюднила найрезонансніші приклади порушення деякими кандидатами в депутати чи представниками влади виборчого законодавства. Поширені ОПОРОЮ відео, на яких губернатор Буковини Михайло Папієв агітує за кандидата у депутати Геннадія Федоряка, обійшли всі інформаційні агентства України.  А після оприлюдненого ними відео з урочистого засідання у Літньому театрі, де кандидат у депутати Віталій Михайлішин агітував вчителів міста голосувати за себе, суд визнав її незаконною. Позов до суду, грунтуючись на цьому відео, подав кандидат в народні депутати від Об’єднаної опозиції “ВО Батьківщина» Максим Бурбак. Це наразі лише другий випадок в Україні, після аналогічного рішення суду на Одещині, яке стосувалося кандидата у депутати Давида Жванії.

Чернівецькій обласній організації Громадської мережі ОПОРА
E-mail: [email protected]
Депутата Чернівецької
обласної ради IV скликання
Галиця Георгія Костянтиновича,
м. Чернівці, вул. Грушевського, 1,

Депутатське звернення

На підставі статті 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» виходячи з принципів, задекларованих Чернівецькою обласною організацією Громадської мережі ОПОРА, зокрема, щодо відкритості та прозорості («вимагаючи прозорості від інших, ми самі намагаємось бути максимально прозорими»), професійності («в основі довготривалої діяльності спрямованої на системні зміни, лежить принцип постійного самовдосконалення, підвищення рівня власної компетентності та командного професіоналізму»), відповідальності («усвідомлюючи свою відповідальність за майбутнє незалежної України, ми намагаємося власним прикладом долучитися до розбудови країни відповідальних громадян»), прошу Вас у 10-денний термін надати письмове офіційне роз’яснення з питань, віднесених до Вашої компетенції, а саме:

1. З яких джерел фінансується Чернівецька обласна організація Громадянської мережі ОПОРА?

2. В яких обсягах здійснюється щомісячне фінансування діяльності Чернівецької обласної організації Громадянської мережі ОПОРА й іі працівників?

3. Якою сферою діяльності, окрім роботи в Громадянській мережі ОПОРА, займаються її активісти: Назар Тимощук - координатор виборчих проектів, Григорій Сорочан - фахівець у галузі зв’язків із медіа, Юрій Хорунжий - керівник відділу зв’язків із медіа, фахівець з нових медіа та реформ в освіті, Владислав Баранський - активіст, довготерміновий спостерігач у виборчих проектах, Микола Костинян - адміністртор web-сайту, керівник проектів по ОСББ, довготерміновий спостерігач за виборами, Тарас Прокоп - активіст, довготерміновий спостерігач за виборами та ЗНО.

4. Що є основним джерелом доходів активістів Чернівецької обласної організації Громадянської мережі ОПОРА?

5. Скільки податків сплатили у минулому році активісти Чернівецької обласної організації Громадянської мережі ОПОРА?

6. За якою методикою і за якими критеріями сьогодні здійснюється активістами Чернівецької обласної організації Громадянської мережі ОПОРА моніторинг передвиборчого процесу у Чернівецькій області?

7. Скільки відряджень здійснили представники Громадянської мережі ОПОРА у населені пункти області з початку виборчої кампанії 2012 року?

8. Прошу вказати дати, округи, політичні сили, а також прізвища кандидатів у народні депутати України, виборча кампанія яких під час їх зустрічей з виборцями моніторилася безпосередньо представниками ОПОРА на території області.

9. Як оплачуються відрядження представників ГМ ОПОРА в населені пункти області і за межі регіону?

10. Кому звітує Чернівецька обласна організація ГМ ОПОРА про результати своєї роботи?

11. Які семінари відбулися, хто взяв участь у цих семінарах з представників Чернівецької обласної організації ГМ ОПОРА, хто проводив семінари для членів організації, їх тематика?

12. Яка освіта згаданих активістів Чернівецької обласної організації ГМ ОПОРА (прошу вказати навчальний заклад, здобуту спеціальність, додаткову освітню підготовку тощо)?

13. Який життєвий досвід роботи представників Чернівецької обласної організації ГМ ОПОРА (прошу вказати попередні місця роботи, займані посади і досягнення представників облорганізації ГМ ОПОРА)?

14. Чи є члени Чернівецької обласної організації ГМ ОПОРА членами політичних партій? Якщо є, то яких саме?

15. Які творчі креативні здобутки, інновації і відкриття членів організації?

16. Прошу повідомити, яким чином активісти Чернівецької обласної організації ГМ ОПОРА «власним прикладом долучаються до розбудови країни відповідальних громадян»?

Депутат Чернівецької обласної ради VI скликання Г.Галиць

08 вересня 2012 року

1


КОМЕНТАРІ (8)

цікаво, цікаво! це війна?! :)

avatar

Ігор

08 вересня 2012 21:22

галиць? чмо кончене

avatar

:)

08 вересня 2012 21:31

Агонія Гриця перед відставкою.

avatar

Вано

08 вересня 2012 21:46

Дійсно, цікаві питання. З нетерпінням чекаю відповіді

avatar

фрілансер

09 вересня 2012 01:27

Это Вы качалке готовили вопросы? Куда обычно ходите в рабочее время? А что еще ответить? С кем  спим , что едим?

avatar

читач

09 вересня 2012 08:53

Миша написал: Я прихильник Опори, але Галиць канєшна дуже гарно спрацював... Цікаво, як Опора відреагує? Думаю щось цікаве придумають)))

avatar

Миша Шморгун

09 вересня 2012 10:33

1. За які доходи заступник голови ОДА Г.К.Галиць збудував  віллу за рестораном «Маленький Париж» (будь-хто з буковинців може пересвідчитися, що саме Г.Галиць виїздить з цього будинку, до речі, на службовому авто ). Чому ці доходи і це майно не вказані у декларації  про доходи державного службовця Г.К.Галиця  ?

 

2. Хто оплачує бензин, робочі  години головам РДА, начальникам управлінь і відділів РДА, водіям голів РДА , які беруть участь у агітаційних заходах депутатів від Партії регіонів ? Скільки їм виписано і оплачено відряджень ?

 

3. Чому кандидат від ПР  начальник департаменту  освіти та науки ОДА М.Бауер до 1 вересня агітував  у робочий час, який йому оплачують з кишені платників податків ?

 

4.Чому кандидати від ПР у народні депутати жодного разу не оплатили оренду залів державних і комунальних закладів, де проводили зустрічі з виборцями ?

 

5. Чому у всіх районних газетах  агітація за кандидатів від ПР всупереч законодавству  йде без позначки політична реклама ? Скільки оплачено за ці публікації з виборчих фондів кандидатів від ПР?  Якщо ні, то хто має відшкодовувати збитки, завдані цими публікаціями комунальним газетам ?

 

6. Як особа, уповноважена державою забезпечувати дотримання  законності і правопорядку у Чернівецькій області, скільки звернень Ви подали до прокуратури, ОВК  з приводу  порушень виборчого законодавства  на території області, зокрема і кандидатами в депутати від ПР ?  Чому Ви не виконуєте  функції, покладені на Вас державою ?

 

7.  Скільки податків сплатили у минулому році активісти Чернівецької обласної організації  Партії регіонів,зокрема депутати від ПР в обласній раді?

 

8. Скільки членських внесків сплатили в цьому році  члени обласної організації ПР ? Які інші джерела доходів обласної організації ПР, де Ви є одним із керівників ?

 

9. Які управлінські інновації,бізнес-ідеї Ви запропонували підприємствам Буковини , які Ви  відвідали з початку року ? Який конкретний  ефект від Ваших візитів на ці підприємства ?

 

10. Чи маєте Ви економічну освіту, обіймаючи посаду першого заступника голови ОДА ?

 11. Яка користь Ви пренесли буковинцям , як депутат обласної ради від ПР? Де Ви прозвітували про свою депутатську діяльність ? 

12. Чи не вбачаєте Ви  корупції, конфлікту інтересів у тому, що у Вашому безпосередньому підпорядкування перебуває Мальона Г.В ?

 

13. Які творчі креативні здобутки, інновації і відкриття Ви продемонстрували буковинцям на посаді  першого заступника голови ОДА ?

 

14.Які  останні журналістські розслідування, нариси, репортажі , інтерв’ю написав  Г.К. Галиць - журналіст за базовою освітою?  Де з ними можна ознайомитися ?

 

15. Чому Г.К.Галиць у різні періоди  перебуває на керівних посадах в Чернівецькій ОДА , Міністерстві  соцполітики  винятково при керівництві цими органами М.Папієва ? Як Г.К. Галиць ставиться до феномену кумівства у державній службі ?

 

16. В яку наступну партії Ви збираєтеся вступити після програшу на цих виборах Партії регіонів? Які спільні ідейні засади діяльності між тими партіями, в яких Ви вже перебували? Чим Ви керуєтеся, змінюючи свою партійність ?  

 

17 . Гриша , чому ти таке  г…..? 

avatar

Народний запит

09 вересня 2012 11:25

Питання ж до Грішки турятського може бути одне - як таке гімно наважується ще щось когось питати? Невде худоба може вже і з людьми розмовляти? "В стійло, бидло і не мичи" - ось десь таке побажання може отримати проффесіонал з банди.

avatar

Семен

09 вересня 2012 16:57