Гайничеру пропонує змінити маршрути залізничного транспорту в області

Гайничеру пропонує змінити маршрути залізничного транспорту в області

30.05.2014, 18:57

Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру звернувся до Міністра інфраструктури України Максима Бурбака та запропонував зміни у маршрутах залізничного транспорту, які пов’язані з ратифікацією ВР Угоди між Урядами України і Республіки Молдова. По це повідомляє прес-служба облради.

Мова йде про можливість зміни маршруту потяга «Чернівці - Окниця», який зможе перетинати українсько-молдовський кордон транзитом, без проведення державних видів контролю. Зокрема, продовження маршруту та заміни його кінцевих станцій: замість станції Чернівці – станція Вижниця, замість станції Окниця - станція Могилів-Подільський. Це відкрило би  нові туристичні можливості для відвідин Буковини громадянам України та сусідніх країн.

Голова облради також запропонував розглянути питання переведення станції «Вадул-Сірет» у статус повноцінної станції з реалізацією квитків, прикордонним та митним оформленням, а також дослідити, чи можливо пустити сезонний пасажирський потяг «Чернівці – Білгород-Дністровський» транзитом через територію Молдови, який також рухатиметься без прикордонного та митного огляду, із зупинками на станціях Новоселиця, Мамалига та Ларга.

Нагадаємо, поїзд «Чернівці – Київ» невдовзі змінить свій маршрут і їздитиме через Молдову.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Это все хорошо. Но кто рискнет ехать по путям, которые не эксплуатировались более 10 лет?

avatar

Стрелочник

30 травня 2014 20:15

Прохиндей гайничеру! Доведи до конца проэкт "Буковинская книга"! Разосрал сеть комунальных книжных магазинов, теперь берется за ЖД. Интересно когда этого горе-политика и лизоблюда попрут из " дома с львами" ?

avatar

Чернівчанин

31 травня 2014 11:34