Гайничеру порушив закон, бо ностальгує за Бухарестом?

Гайничеру порушив закон, бо ностальгує за Бухарестом?

28.12.2012, 18:42

Голову Чернівецької обласної ради Михайла Гайнічеру попросили прокоментувати інформацію, згідно з якою свою доповідь на спільному засіданні крайових рад двох прикордонних регіонів – Сучавської повітової та Чернівецької обласної –  він виголосив не державною мовою країни, посадовою особою якої є, а румунською. Про це повідомляє кореспондент www.buknews.com.ua. Пан Гайничеру підтвердив, що таке справді було. Але перед тим, як почати говорити румунською, він запитав дозволу у членів чернівецької делегації. Ті, за його словами, не були проти.

А вибір мови для виголошення своєї промови голова найвищого представницького органу української влади на Буковині пояснив ностальгією, за роками дипломатичної служби у Бухаресті.

Єдиним чернівецьким депутатом, який тримав слово з головного питання транскордонного співробітництва на спільному засіданні крайових рад двох прикордонних регіонів – Сучавської повітової та Чернівецької обласної – став голова фракції «За Батьківщину» Чернівецької облради Іван Мунтян. Розпочавши свій виступ румунською мовою з поваги до господарів, які приймали на своїй території учасників спільного засідання, Іван Мунтян продовжив виступ державною мовою України. А голова облради Михайло Гайнічеру державну мову України проігнорував і виступав румунською.

1