Гайнічеру не хотів, щоб його знімали на камеру

Гайнічеру не хотів, щоб його знімали на камеру

22.05.2012, 22:45

Засідання сесії Чернівецької обласної ради перенесено на 31 травня 

22 травня на колегії обласної ради більшість депутатів погодила рішення голови Михайла Гайничеру щодо перенесення пленарного засідання сесії на 31 травня. Причина - 24 травня, на коли й було спершу оголошене пленарне засідання, відбуватиметься засідання ради регіонів при президентові, куди запрошені голова обласної адміністрації Михайло Папієв та голова обласної ради Михайла Гайничеру.

І Михайло Гайничеру вирішив сесію перенести. І для консультацій зібрав колегію, на якій головує. Хоча, на сайті Чернівецької обласної ради, в переліку членів колегії людина з таким прізвищем відсутня.



Здивувало журналістів, котрі прийшли на відкрите засідання колегій і не бажання головуючого дозволити телезйомку. 

- Ми вас не запрошували, - сказав голова колегії та обласної ради Михайло Гайнічеру. Навіть сказав, аби журналістів вивели з зали.

Правда, порадившись з першим заступником голови ОДА та депутатом від партії регіонів Георгієм Галицем, вирішив дозволити зйомку.

І, незважаючи на заперечення фронтовика Максима Бурбака та свободівця Назара Горука, потрібне рішення колегія прийняла.

- Без двох депутатів (Папієва та Гайничеру, - авт.) сесію можна проводити, - наголошував пан Бурбак. - Є заступник голови облради Маніліч і він рік як виконував обов"язки голови і проводив засідання сесії. На порядку денному 73 нагальних питання для області. Невже через двох депутатів засідання повинно бути перенесеним.

- Влада злякалась людей, які мають прийти 24 травня під стіни ОДА, - зауважив Назар Горук.

Що стосується Маніліча, то пан Гайничеру зазначив, що той у відпустці і перебуває за межами області. Окрім того, наголосив він, з"явились нові деталі у справі з реорганізацією книгарень. Був проведений аудит підприємств і їх стан визнано кризовим та такими, яким загрожує банкрутство.

А щодо мітингу, то пан Галиць зауважив, "ви кожен день влаштовуєте тут нам переформанси".

Загалом враження від засідання дуже неприємне. Спершу проголосувалось питання прийняття порядку денного засідання колегії. Потім відхилено пропозиції щодо його зміни від опозиції. Та, головуючий чомусь вирішив, що таким чином вже було проголосовано власне і основне та єдине питання, яке виносилось на засідання колегії - перенесення засідання сесії. Тільки після наполегливого наполягання фронтовика Бурбака, рішення таки було проголосоване. Тільки три депутати - Бурбак, Горук та Кирилюк були проти. Восьмеро депутатів підтримували пропозицію Гайничеру.

Таким чином пленарне засідання сесії відбудеться 31 травня. І питання книгарень там таки буде стояти. І керівництво і ради, і ОДА налаштоване категорично і рішуче.

Надія ВІРНА

Світлина з сайту Чернівецької обласної ради

Джерело: chas.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Гайнічеру напевне питає дозвлу у Галиця коли хоче в вбиральню!

avatar

Чернівчанин

23 травня 2012 08:03

Вибрали такого подхалім аяк Гайнічеру тепер статус обл. ради будуть ще більше принижувати.

avatar

знаючий

23 травня 2012 11:42