Прес-служба мерії 'спалила' голову Чернівецької обласної ради (оновлено)

Прес-служба мерії "спалила" голову Чернівецької обласної ради (оновлено)

15.06.2012, 20:18

Михайло Гайничеру, який через відрядження нібито не міг вести сьогодні позачергову сесію облради, несподівано знайшовся біля пам'ятника Емінеску

Представники румунських національно-культурних товариств, консульства Румунії в м.Чернівцях, голова обласної ради Михайло Гайнічеру та заступник Чернівецького міського голови Петро Ротар, а також чимало небайдужих городян сьогодні вранці зібралися біля пам’ятника класику румунської літератури Міхаю Емінеску, що в скверику по вул.Ватутіна. Вони вшанували пам’ять про поета з буковинським корінням та світовим ім’ям покладанням квітів до його монументу і невеличким мітингом. Трохи раніше квіти шани та пам’яті лягли й до меморіальної дошки на будинку поета, що по вулиці Пумнула, - повідомили BukNEWS у Секторі інформації та зв’язків з громадськістю.

На урочистостях же, що відбулися в центрі міста, прозвучало чимало теплих слів в пам’ять про всесвітньо відомого поета-романтика Міхая Емінеску, чия творчість тісно пов’язана із Чернівцями та Буковиною. Саме тут він написав свій перший вірш, саме наше місто найкраще надихало його на творчість, яка згодом увійшла у скарбницю світової літературної спадщини. Відтак чернівчани і буковинці мають гордитися, що ходять тими ж вулицями, які ще пам’ятають кроки поета, берегти пам’ять про митця та бути гідними такого талановитого земляка. Про все це йшлося у виступах на мітингу біля пам’ятника Емінеску, а піднесений настрій та світлі спогади про його творчість навівав і музичний супровід урочистостей: мелодійний голос скрипки та спів дитячого колективу румунського національно-культурного товариства.

Вшанування пам’яті Михая Емінеску в Чернівцях триватимуть сьогодні протягом усього дня. Урочисті заходи організовує Румунський народний дім.

Сьогодні ж, 15 червня, у Чернівцях відбулися урочистості з нагоди святкування Дня медичного працівника. Привітати медиків із професійним святом прийшли представники влади. Кращі працівники медичної галузі отримали грамоти й нагороди.  Від і До. Уляна ДЕЛІКАТНА.

Позачергової сесії Чернівецької обласної ради 15 червня не буде, бо голова і заступник ради у відрядженні. Про це повідомив депутат обласної ради від фракції "Фронт змін" Максим БУРБАК. - Ми підготували і зареєстрували всі документи, які потрібні для ініціювання позачергової сесії. Однак влада знову підтвердила свою "імпотентність". Наразі у Чернівцях немає ні керівника облради, ні його заступника. Всі вони у відрядженнях. Думаю, може потрібно призначити ще одного заступника голови ради, аби хоч хтось міг дати відповідь, - сказав М. Бурбак.  Нагадаємо, 13 червня під час мітингу на захист української мови під стінами "будинку з левами", Максим Бурбак заявив про те, що депутати Чернівецької облради ініціюють проведення позачергової сесії у п'ятницю, 15 червня. На сесії хочуть розглянути два питання. Перше — щодо мовних утисків. Друге — звернення до Президента щодо скасування зменшення пільг воїнам-афганцям та іншим пільговкам. Під ініціативою проведення позачергової сесії на той час підписалися 34 депутати. Серед них був і регіонал Михайло Бауер.

1


КОМЕНТАРІ (1)

цікава інформація про Папієва. натискайте-прозрівайте

http://www.og.com.ua/dvm_bespredel_mishka_papiev.php

avatar

Посилання

15 червня 2012 15:49