Жителі Чорнівки 'ображені за проявлену неповагу до селян з боку ОДА, зневірені у діях влади' вийшли на пікет влади (ОНОВЛЕНО+ВІДЕО)

Жителі Чорнівки "ображені за проявлену неповагу до селян з боку ОДА, зневірені у діях влади" вийшли на пікет влади (ОНОВЛЕНО+ВІДЕО)

16.12.2019, 09:37

Громада села Чорнівка Новоселицького району Чернівецької області анонсувала пікет під приміщенням "будинку з левами", пов’язаний із намірами Чернівецької ОДА приєднати Чорнівку до Колінковецької об’єднаної територіальної громади.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив сільський голова Чорнівки Георгій Бота.

Він зазначив, що сьогодні громада села Чорнівка на загальних зборах прийняла рішення пікетувати ОДА.

"Чорнівчани вимагають скасування змін до Перспективного плану громад Чернівецької області щодо нашого села, які подала Чернівецька ОДА у грудні 2019 року на затвердження до Кабінету міністрів України (без згоди нашої громади), де село Чорнівка "об'єднується" не з Чернівцями, а з селами Топорівці та Колінківці Громада прийняла рішення зібратися у понеділок, 16 грудня в центрі села Чорнівка на 9.00 год. зі своїми транспортними засобами для забезпечення поїздки всіх бажаючих до Чернівців на вул. Грушевського, 1 на пікет!", – написав Георгій Бота.

Він додав, що жителі Чорнівки "ображені за проявлену неповагу до селян з боку ОДА, зневірені у діях влади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сміття окремо, приєднання до Чернівців окремо: Сергій Осачук зустрівся із сільським головою села Чорнівка Георгієм Ботою

Жителі Чорнівки вийдуть на акцію протесту під Чернівецьку ОДА

"Я теж їду з громадою, і буду підтримувати їх вимоги – відстоювати своє право вирішувати своє майбутнє, долю нашого села самим і не допустити свавілля чиновників за спиною громад", – написав сільський голова.

Як відомо, жителі села Чорнівка виступають категорично проти приєднання з громадою Колінківців, натомість підтримують ідею приєднання до Чернівецької об’єднаної територіальної громади.

Наразі жителі Чорнівки пікетують Чернівецьку ОДА.

 Приблизно 50 мешканців Чорнівки приїхали до ОДА. Вони виступають проти об’єднання їхнього села з Колінківцями, як пропонують в адміністрації. Відповідно до перспективного плану області, село мали приєднати до Чернівців. Втім депутати Чернівецької міської ради 10 разів не підтримали приєднання Чорнівки та Топорівців до Чернівців.

Приблизно об 11:00 активісти вирушили до Чернівецької міської ради. Люди хочуть, щоб депутати підтримали приєднання ромади до Чернівців.

 3 грудня жителям Чорнівки запропонували приєднатися до Колінківців. Чернівецька ОДА пропонує утворити ОТГ із Чорнівської, Топорівської та Колінковецької сільських рад, бо три громади, які мали об’єднатися з Колінківцями, вирішили приєднатися до Клішковецької ОТГ. Ці зміни відправили на погодження в Кабмін. Про це у коментарі UA: Буковина сказав директор департаменту регіонального розвитку ОДА Віктор Подорожний.

 У п’ятницю сільський голова Чорнівки Георгій Бота мав зустріч з головою Чернівецької ОДА Сергієм Осачуком. Після переговорів Бота анонсував пікет під ОДА.

Тим часом Чернівецька міська рада 10 разів провалювала ухвалення рішення про згоду на приєднання села до Чернівецької громади.

Фото: UA: Буковина

Джерело: https://molbuk.ua/ та UA: Буковина

1