'Жонглювання гарячою картоплею' у питанні обрання нових членів ЦВК  може делегітимізувати виборчий процес, - Іван Рибак

"Жонглювання гарячою картоплею" у питанні обрання нових членів ЦВК може делегітимізувати виборчий процес, - Іван Рибак

09.07.2018, 22:30

Народний депутат України Іван Рибак (фракція БПП-Солідарність) поділився своїми думками щодо обрання членів ЦВК в ефірі телеканалу Рада.

- Дійсно, ситуація довкола цього питання завела сьогодні український парламент у глухий кут. Але зала засідань ВР овальна і з кутів ми навчилися виходити конструктивно та виграшно. Проте, є зауваження. Те, чого раніше вимагали чи не всі народні депутати у ВР, і наша Фракція по сьогоднішній день вимагає зробити, пригальмовано представниками інших фракцій у парламенті, - сказав Іван Рибак. 

- Це політика подвійних стандартів. Це - маніпуляції, бо Президент ще рік тому вніс подання до Верховної Ради про призначення членів ЦВК. Всі про це знали. Нині ж, коли парламент готовий розглядати це важливе питання, пішли ігри. Неконструктивні, дешеві. 

- Ще раз заявляю, наша фракція працює системно. Ми готові брати на себе відповідальність за державу та ініціювати ті невідкладні речі, котрі забезпечать у близькому майбутньому чесні та прозорі вибори. 

- Зволікання і спроби організувати шоу та pr-кампанії у питанні виборів членів Центрвиборчкому можуть делегітимізувати виборчий процес взагалі. Як на президентських виборах, так і на майбутніх парламентських.

- Але дехто "жонглює гарячою картоплею", і, не даючи собі звіту, відкрито допомагає 5-й російській колоні у Верховній Раді. Таке штучне законодавче невігластво створить прецидент для тих, хто програє виборчі перегони, адже вони будуть мати зачіпку для оскарження рішень ЦВК. Скажуть, що на той момент вона вже була не легітимна через її склад. Тому насамперед, сьогодні ми повинні розглянути в парламенті питання щодо призначення членів ЦВК. Це наша відповідальність перед українським народом.

- Останнім часом деякі ЗМІ надриваються, що ніби-то опозиція, котру сьогодні вже дехто артикулює, як “широка коаліція”, категорично виступає проти розгляду цього надважливого для держави питання. 

- Насправді, всього лиш треба вибрати 13 з 14 кандидатів. Ми вже неодноразово приймали рішення в парламенті рейтинговим голосуванням. Чому тепер не використати цей інструмент, і, відповідно, проголосувати за ці кандидатури? Але на жаль, дехто, розуміючи, що може програти на майбутніх виборах, використовує арсенал маніпуляцій. Саме це є причиною зволікання з призначенням нового складу ЦВК, - заявив І.Рибак

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національна безпека, наступ на корупцію, соціальні прориви: Іван Рибак назвав основні досягнення в роботі парламенту

1