Жоден з буковинських нардепів не потрапив у ТОП-5 найбідніших парламентарів

Жоден з буковинських нардепів не потрапив у ТОП-5 найбідніших парламентарів

07.06.2020, 14:18

ЗМІ підрахували активи найбідніших депутатів. “Найбіднішими” в парламенті виявилися 14 депутатів, які в своїй декларації вказали, що немають жодних активів. Абсолютна більшість із них – представники партії “Слуга народу”. Найбагатшою фракцією Ради виявилася “ОПЗЖ”, в якій 44 депутати загалом мають 2,6 млрд гривень.

“Найбіднішими” в парламенті виявилися 14 депутатів, які в своїй декларації вказали, що не мають жодних активів. Абсолютна більшість із них – представники партії “Слуга народу”.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна “Мільярди гривень і тисяча машин: що показали депутати і міністри в деклараціях”.

Таким чином, найменші капітали в своїй декларації вказали нардепи “СН”. Зокрема, Юлія Овчиннікова – 55 тисяч гривень, Сергій Колебошин – 75 тисяч гривень, Михайло Ананченко і Марина Нікітіна – по 100 тисяч гривень. Також до п’ятірки “бідних” депутатів потрапила учасниця АТО, військовий медик Яна Зінкевич з “Європейської солідарності”, у якої задекларовано 70,5 тисяч гривень.

Світлина від BukNews.

Найбагатшою фракцією Ради виявилася “ОПЗЖ”, в якій 44 депутати загалом мають 2,6 млрд гривень. Наступною в списку йде “ЄС” – 2 млрд гривень, “СН” – 1,9 млрд гривень, “Батьківщина” – майже 1 млрд гривень. “Найбіднішими” фракціями стали “За майбутнє” – 835 млн гривень і “Голос” – 219 млн гривень.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков – найзаможніший серед усіх членів Кабінету міністрів.

1