Жоден із депутатів фракції 'Самопомочі' у Чернівцях не представляє цю партію, - нардеп

Жоден із депутатів фракції "Самопомочі" у Чернівцях не представляє цю партію, - нардеп

31.05.2017, 15:06

Керівництву партії "Об’єднання "Самопоміч" незрозуміло, чому Чернівецька міськрада відмовилася прийняти рішення щодо відкликання чотирьох депутатів фракції "Самопоміч" за їхніми відповідними заявами.

Про це у вівторок в ефірі телеканалу "Чернівецький промінь" заявив нардеп і член виконавчого комітету партії "Самопоміч" Любомир Зубач. 

Він зазначив, що ситуація з фракцією "Самопоміч" у Чернівецькій міськраді йому знайома, і виконком партії вважає, що жоден із депутатів цієї фракції не відстоює інтереси "Самопомочі" у Чернівцях.

"Висновок однозначний. На думку виконавчого комітету партії, на жаль, жоден депутат, який працює в Чернівецькій міській раді, не віддзеркалює ті принципи, і ідеологію партії "Самопоміч", яку ми вважаємо надважливою для її впровадження. Окрім того, наскільки мені відомо, частина з цих депутатів написала заяви про звільнення. З незрозумілих причин Чернівецька міськрада ці заяви відхилила чи перенесла", - сказав він.

"Зрозуміло, що це така гра на публіку", - додав народний депутат.

Зубач зауважив, що керівництво партії підтримує ініціативу процедури відкликання депутатів "Самопомочі" у Чернівецькій міськраді.

"З точки зору нашого об’єднання, ми свій висновок зробили - ми підтримуємо ту ініціативу, яка зараз у Чернівцях впроваджується, тобто застосування процедури відкликання. Якщо будуть відповідні документи, якщо громада Чернівців скаже своє слово, то, звичайно, ми на рівні керівних органів партії, цю ініціативу про відкликання підтримаємо", - додав нардеп.

Обранець повідомив також, що йому відома політична ситуація у міській раді, і він вважає, що у Чернівцях "немає ідеологічних партій".

"На жаль, у вас є просто певні еліти, які, використовуючи ті чи інші партійні організації, відстоюють свої інтереси. Я не буду називати імен чи назв. Але наша партія молода. Коли ми формували тут свою організацію і кандидатів у депутати, ми помилилися. Ми це визнаємо, ми будемо це виправляти. І до наступних виборів будемо шукати людей, які будуть дійсно представляти як інтереси нашої партії, так і інтереси громади Чернівців", - сказав Зубач.

Для того, щоб Верховна Рада України прийняла рішення про призначення дострокових виборів Чернівецької міськради, необхідні юридичні підтвердження, котрі мають бути обгрунтовані відповідними судовими рішеннями. Про це у вівторок в ефірі телеканалу "Чернівецький промінь" заявив нардеп від "Самопомочі", член комітету з питань держбудівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Любомир Зубач. 

Він зауважив, що закон справді передбачає можливість призначення перевиборів міськрад, але для цього необхідні юридичні підстави.

"Порушення законодавства мають бути підтверджені певними судовими рішеннями - порушення прав і свобод людей, інші критерії. Але ще раз наголошую, вони мають бути певним чином підтверджені. Ми будемо це звернення розглядати. Я не знаю, чи є там якісь рішення судів, чи немає їх. Але ми будемо це дивитися", - сказав Зубач.

Окрім того, нардеп заявив, що він підтримує ідею перевиборів Чернівецької міськради.

"Знаєте, серцем я за перевибори. Бо, знаючи ситуацію навіть стосовно нашої фракції - це не відповідає здоровому глузду, коли частина депутатів пише заяви, що вони не хочуть працювати, втомилися, а рада, знаєте, не голосує. Це обман. Але як юрист, я розумію, що це рішення має бути у виключній відповідності до закону. Тому, будемо дивитися, будемо аналізувати", - додав народний депутат.

Як раніше повідомлялося, у грудні 2016 року лідер парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк у Чернівцях заявив про службове розслідування щодо діяльності депутатів фракції "Самопоміч" у Чернівецькій міськраді.

Результатом цього розслідування була рекомендація керівництва партії написати усім членам фракції у міськраді заяви про складання депутатських повноважень.

У березні 2017 року четверо обранців "Самопомочі" написали ці заяви, проте міськрада відмовилася ухвалити це рішення, відправивши відповідне питання на довивчення.

Джерело: molbuk.ua

1