Жоден чиновник не проходив таке чистилище і  попередню люстрацію, яку пройшов Кушнірик, коли вийшов до людей

Жоден чиновник не проходив таке чистилище і попередню люстрацію, яку пройшов Кушнірик, коли вийшов до людей

23.05.2017, 15:25

Депутат Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик вийшов з фракції Партії регіонів, як тільки стало відомо про розгін студентського майдану у Києві 30 листопада 2013 року. І сталося це задовго до того, як "прозріли" деякі місцеві регіонали, які до останнього продовжували присягатися у вірності Віктору Януковичу. Очевидно, що саме цього вони не можуть нині пробачити самому Кушнірику, який продемонстрував порядність і принциповість. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кушнірик вийшов з партії, бо Чечетов захотів йолку, а тиснути на підлеглих не має права навіть професіонал

Опозиція на Буковині пропонує регіоналам брати приклад з Кушнірика

 Про вихід Ярослава Кушнірика з партії повідомив під час сесії міської ради Віталій Михайлішин, зачитавши відповідну заяву.

"Мій вихід з фракції - це реакція на події, які відбулися вранці 30 листопада. І ще більше навіть не на події, а на те, що не було правильної адекватної реакції уряду та керівництва держави на ці дії. Якби була чітка й адекватна реакція, були би покарані винні, і було б видно, що це була така помилка, яку влада старається виправити, моєї заяви не було би. А оскільки адекватної реакції на це не було, в даній ситуації у мене це - єдиний спосіб зробити протест", - заявив Ярослав Кушнірик.

Разом з тим, депутат переконує, що це рішення він прийняв особисто.

"Я знаю багато чого, але такі речі кожен депутат приймає особисто, виходячи із власної совісті і його оцінки ситуації. Я ж не кажу, що тільки в мене правильна оцінка ситуації. Це - оцінка моя. Кожен оцінює ситуацію по-своєму, і кожен робить свої висновки", - додав Кушнірик.

"Тепер я залишаюся позафракційним", - додав він.

Ще у червні 2013 року, за кілька місяців до подій на Майдані, Ярослав Кушнірик звільнився з посади заступника керівника департаменту житлово-комунального господарства. "Просто, якщо ти не погоджуєшся із чимось, то краще піти. Ви розумієте, що я не можу всього розказати", - так він пояснював своє рішення. 

Ще залишаючись членом партії, Кушнірик йшов всупереч розкладів, які депутатам міської ради нав'язували сторонні гравці. Зокрема, різні "смотрящі" за Чернівцями від Фірташа. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Михайлішин не голосував за звільнення Тимошенко, натомість "за" висловилися його однопартійці лікарі Багрій і Ходоровський, а також Кушнірик (оновлено)

Кушнірик завжди був мудріший за Михайлішина: у Чернівцях закликають утриматися від георгіївських стрічок (оновлено)

 

 Після Революції Гідності і в умовах фактичного безвладдя у Чернівцях Ярослава Кушнірика обрали секретарем Чернівецької міської ради. У лютому 2014 року Чернівецька міська рада розпустила міськвиконком. "За" проголосували 34 депутати. Утрималися троє, не голосували семеро. Депутати міськради також усунули з посади секретаря міськради Віталія Михайлішина.

Депутати внесли в порядок денний  сесії міськради питання про обрання нового секретаря міськради. Було запропоновано на цю посаду кандидатуру позафракційного депутата Ярослава Кушнірика.  Більше сотні мітингувальників під стінами Чернівецької міськради чекали на інформацію з сесії.  Опозиціонери з Кушніриком вийшли до сходів міськради на вимогу людей. Вони переконували, що Ярослав Кушнірик є порядною і досвідченою людиною. Після більш, ніж півгодинної дискусії люди вимагали, аби Кушнірик поклявся на вірність чернівецької громади.

Кушнірик, поклавши руку на серце, заявив, що у випадку, якщо він стане секретарем міськради, працюватиме на благо чернівецької міської громади. Разом з тим, він пообіцяв, що у випадку, якщо хто-небудь із депутатів зареєструє проект рішення про його відставку з посади секретаря міськради, Кушнірик її відразу підпише.

Згодом депутати таки обрали депутата Чернівецької міськради Ярослава Кушнірика шляхом таємного голосування секретарем міської ради. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Михайлішин зник з печаткою міської ради

Як активісти до Михайлішина додому ходили, але ні його самого, ні печатки досі не знайшли

Януковича оголосили в розшук, а Михайлішин знайшовся сам і з печаткою

СУТЬ РЕЧЕЙ: «Думаю, що не один секретар міської ради не проходив таке чистилище і таку попередню люстрацію, яку я проходив, коли вийшов до людей»

Ставши секретарем міської ради Кушнірик почав наводити порядок на комунальних підприємствах, зокрема,  "Калинівському ринку". Позиція нового керівника не сподобалася колишнім господарям міста, які влаштували йому те, що зараз влаштовують Каспруку.  

Світлина від BukNews.

До роботи Калинівського ринку є питання, але робити висновки - передчасно, - Я.Кушнірик

В.о.мера Чернівців погрожували прокуратурою за те, що він посмів перевіряти “Калинівський ринок”

Кушнірику рекомендують звільнити директора "Калинки" Сербінчука за численні порушення (оновлено)

Земельні "шкурняки", які не пройшли в міській раді, проштовхували при тих, хто тепер робить сині очі і влаштовує тести, - джерело

Кушнірик повернув місту приміщення в центрі Чернівців, за яке боровся ще Федорук

Кушнірик хоче продати 600-й «Мерседес», який возив Михайлішина. Занадто «круто»! (+відео)

Деякі депутати міськради пішли ва-банк - відверто і нахабно брешуть, - Кушнірик (+відео)

Терористи - на Сході, Бешлей, Чесанов і Чинуш - в Чернівцях: депутати нацькували на Кушнірика обдурених пенсіонерів, забезпечуючи російське ТВ картинкою про безлад в Україні

"Хтось вже балотується, хтось незадоволений, що на сесії не пройде його шкурняк, хтось ображений на позов за борги, тому зриває сесію", - Кушнірик

Після припинення виконання повноважень секретаря Чернівецької міської ради  та участі у виборах міського голови Ярослав Кушнірик публічно себе майже не виявляв. Хіба що, як волонтер. 

Організатор поїздки до Авдіївки Ярослав Кушнірик розповів про потреби солдатів

Розпорядженням міського голови Олексія Каспрука з 23 травня цього року Ярослава Кушнірика, який перебував в кадровому резерві міської ради, призначено на посаду директора департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради.  

1